torsdag, juli 2, 2020

Sørgende foreldre saksøker prest for å ha ødelagt begravelsen til deres 18-år gamle sønn

Mest lest nå

Da familie og venner av 18-år gamle Maison Hullibarger skulle ta et siste farvel under begravelsen hans forrige desember, forventet de å høre gode ord og skildringer av fine minner. Slik ble det ikke. 

Nå saksøker Maisons foreldre presten Don LaCuesta etter det som ble en sjokkerende begravelse 8. desember 2018.

Presten viet nemlig talen sin til å snakke om hvor stor synd det er å ta selvmord, og refererte flere ganger i talen sin til at det var nettopp det 18-åringen hadde gjort. Det skriver USA Today.


Gjennom søksmålet ønsker foreldrene å få oppreisning for smerten presten påførte dem under deres livs største sorgprosess, samt hindre at noe slik skal kunne skje igjen.

Linda og Jeff Hullibarger. Foto: CBS

Ingen kunne tro det 

Maison døde 4. desember og sjokket hadde akkurat truffet foreldrene da de traff Don LaCuesta i forbindelse med forberedelsene til begravelsen.

– Vi ønsket at den skulle handle om familie. Vi ville at han skulle snakke om det å ha kjærlighet til hverandre, støtter hverandre i vanskelige tider og være god mot hverandre. Det ønsket vi at talen skulle være om, sier moren til Maison, Linda Hullibarger.

Ifølge søksmålet har foreldrene aldri fortalt LaCuesta hvordan sønnen døde, og presten har heller aldri spurt dem. Overraskelsen var dermed enorm da presten valgte å tematisere talen sin rundt selvmord.

Jeff Hullibarger (Maisons far) forsøkte ved flere anledninger å få presten til å stoppe uten at det hjalp.

– Jeg hvisket flere ganger til at han måtte stoppe å snakke om selvmord, men det hjalp ikke. Han bare fortsatte i det samme sporet. Han gjorde den verste dagen i vårt liv enda verre, sier Jeff.

Flere av klassekameratene til Maison forlot begravelsen under talen, gråtende.

Maison Hullibarger. Foto: Handout

 

Dette sa han 

I foreldrenes søksmål kan man lese utdrag av hva presten sa i begravelsen.

«Gud kan tilgi selv det å ta sitt eget liv. Faktisk venter Gud på oss med armene åpne, med tilgivelse. Ja, på grunn av hans storhet kan han tilgi selvmord og reparere det som har blitt ødelagt.»

Men presten skal ikke ha lagt skjul på at selvmord er noe av det verste man kan gjøre i Guds øyne.

«Men selvmord gjør alt mye vanskeligere. Da må man jobbe seg gjennom smerten helt alene. Å ta livet sitt er å gå i mot Gud og i mot alle som elsker deg. Livet ditt er ikke ditt eget. Det er ikke noe vi kan gjøre som vi vil med. Gud ga oss livet, og vår oppgave er å forvalte den gaven så lenge Gud eksisterer.» 

Maisons mor har i ettertid forklart at ingen i familien var klar over at talen skulle bli på denne måten.

– Han kalte sønnen vår for en synder foran alle sammen. Vi hadde ingen anelse om at han skulle gjøre noe slikt og vi har vært medlem av kirken hele livet vårt.

Han må få sparken 

Foreldrene forteller at de går ut med sin historie og leverer inn et søksmål i håp om at presten ikke skal få praktisere som prest lenger.

– Vi føler ikke at han har fått de konsekvensene han burde ha fått. Vi ba erkebiskopen om fjerne han som prest fra kirken.

Samtidig ønsker de ikke at begravelsen skal ødelegge minnet om deres kjære sønn.

– Maison er en fantastisk person. En omsorgsperson. Så mange av hans klassekamerater har fortalt om hvordan Maison har støttet dem gjennom vanskelige tider. Han var en utrolig god sønn, sier moren.

Erkebispedømmet i Detroit har ifølge Detroit Free Press kommet med en uttalelse om saken:

«Vi deler familiens sorg etter dette enorme tapet. Vårt håp er å alltid trøste i slike vonde situasjoner gjennom våre begravelser som har fokus på kjærligheten og helbredelsesevnene til Gud. Dessverre skjedde ikke dette i denne saken».

130,080FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter