Hjem Nyheter Sosiale medier koker etter at bilde av eldreomsorgsmat ble delt på Facebook

Sosiale medier koker etter at bilde av eldreomsorgsmat ble delt på Facebook

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En enkel middag bestående av pølse med potetmos og amerikansk blanding har skapt stor debatt etter at bildet ble delt på en Facebook-side om eldreomsorg.

Middagen, som kostet 92 kroner, ble servert av Sentralkjøkkenet i Halden, som leverer mat til kommunens institusjoner, bofellesskap og private hjem.

Skarpe reaksjoner på Facebook

– Dette er hva min søster fikk til middag i går fra kommunekjøkkenet i Halden. Hun er snart 90 år, meget oppegående dame. Betalte 92 kroner, skrev Marit Cecilie Hamre som delte bildet av maten på sosiale medier.

Bildet av måltidet har utløst sterke reaksjoner blant brukerne på sosiale medier. Kommentarer som «skammelig», «skandale», «flaut» og «skremmende» dominerer diskusjonstrådene.

Foto: Skjermdump Facebook

Mange stiller spørsmål ved både prisen og om dette er et verdig og næringsrikt måltid for eldre mennesker.

Kjøkkensjefen tar ansvar

Per Arne Gjødalstuen, kjøkkensjef ved Sentralkjøkkenet i Halden, er enig i kritikken.

– Jeg er enig i at det ser helt jævlig ut, sier han til TV 2. Gjødalstuen forklarer at bildet ikke gir et representativt bilde av maten de vanligvis lager.

– Dette er en glipp som jeg må ta ansvaret for, sier han.

Gjødalstuen forklarer videre at dette var en liten porsjon pakket i en stor eske, noe som bidro til det dårlige inntrykket.

– Bildet lyver ikke, og det er beklagelig. Dette er ikke noe moro. Vi ønsker å være positive og levere god og næringsrik mat, legger han til.

For kjøkkensjefen ble det en gjerne en vekker.

– Jeg har sovet litt lite i natt. Det er ikke noe moro det som har skjedd. Vi legger stoltheten vår i produktene vi sender ut, og maten skal både se god ut og smake godt, sier han til HA.

Kommunens Svar på Kritikken

Halden kommune har også kommentert saken. Trine Bang, enhetsleder for sykehjem i Halden kommune, sier at det ikke er noe galt med maten, men innrømmer at presentasjonen ikke er tiltalende.

– Vi må finne en bedre løsning for emballasje, sier Bang til TV 2. Hun forklarer at retten ble pakket i en stor boks fordi pølsen er lang og ikke får plass i mindre rom.

Bang understreker at de hjemmeboende eldre har mulighet til å velge fra en variert meny og at pølseretten bare er en av 50 ulike middager.

Kommunen forklarer prisen på 92 kroner med at den også dekker levering på døra.

– Prisen dekker kostnader til matvarer, ansatte, husleie og transport, sier Bang. Hun legger til at dette er en pris nær den faktiske kostnaden.

  1. pub
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com