lørdag, april 4, 2020

Søskenkjærlighet: Da søsteren ikke hadde råd til ballkjole, bestemte han seg for å lage en til henne

Mest lest nå

Henriette Steenstrup i viruskrangel med Henriette Lien

Henriette Steenstrup reagerer kraftig på en del ting Henriette Lien skriver om koronaviruset på Instagram-kontoen sin. Hun mener Lien mangler dømmekraft og sprer usannheter. -...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Det er knyttet store forventninger til skoleballet. Og spesielt jentene planlegger gjerne kjoler, sminke, sko og frisyrer mange måneder i forveien. Dessverre koster slike kjoler veldig mye penger, enten man velger å kjøpe eller leie for en kveld.

Filippinske Lu Asey Keanna Oyao ble i ekstase da invitasjonene til skoleballet ble delt ut på skolen hennes. Dette hadde hun gledet seg til i mange år. Men lykken ble kortvarig. For Lu kommer fra en fattig familie. Å kjøpe en ballkjole var helt uaktuelt. Og dessverre strakk ikke pengene til for å leie en heller.

Lu vurderte å droppe hele ballet. Dette ble slettes ikke sånn som hun hadde drømt om.

Foto: Maverick Francisco Oyao / Facebook

Hadde aldri sydd før

Men Lus storebror, Maverick Francisco Oyao, la en plan. Han ble trist av å se søsteren sin så nedfor. Han bestemte seg for å lage den fineste ballkjolen søsteren noen gang hadde sett. Det var bare ett problem: Maverick hadde aldri sydd et eneste sting i hele sitt liv. Han hadde knapt tredd en sytråd gjennom en nål.

Maverick skriver på Facebook at han først tvilte på om han ville klare å lage en ballkjole til søsteren. Men så tok han seg sammen. Han begynte å se YouTube-videoer om sying, og lærte seg kjapt teknikkene og hvordan man tegner, måler, klipper og syr kjoler.

Den snille storebroren bestemte seg for å ta det dag for dag, og satt seg ned og begynte å designe kjolen.

Foto: Maverick Francisco Oyao / Facebook

Ekte søskenkjærlighet

Maverick sydde hver dag i flere måneder. Og til slutt ble kjolen ferdig, i tide til ballet. Og for en kjole! Lu ser ut som en ekte Disney-prinsesse i den. Og gjett hvem som ble ballets dronning.

Dette kaller vi ekte søskenkjærlighet. For en fantastisk gave å gi sin søster.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

Eyvind Hellstrøms varsku: – Det er en krise

Eyvind Hellstrøm (71) er bekymret for restaurantbransjens fremtid. Nå som mange spisesteder har måttet stenge dørene, kan det bli tøft for mange å starte...