lørdag, juni 12, 2021

Sover du mer enn 8 timer om natten? I følge forskning er det lite lurt

Mest lest nå

Det er ikke mye som er mer tilfredsstillende enn å slå av vekkerklokken, snu seg rundt og sove videre til man våkner frisk og uthvilt. Men nå viser studier at det kan være farlig å sove for mye.

Dessverre er dette dårlige nyheter for de som elsker å sove lenge og som helst vil ha mer enn åtte timers søvn hver natt. I følge en rekke forskere kan man utvikle store søvnproblemer som kan vise seg å bli fatale. Dette skriver avisen the Sun.

Senere har også forskere fra universiteter i Manchester, Leeds og East Anglia sett på tallene og er kommet til samme konklusjon; personer som sover mer enn 8 timer dagen, har 44 prosent større risiko for å utvikle hjertesykdom, enn dem som sover mellom seks og åtte timer i døgnet.


Foto: Pixabay

Dette henger sammen med at for mye søvn i lengden forstyrrer pusten og det kan igjen resultere i søvnapner og hjerte- og karsykdommer.

– Forskningen vår er viktig for folkehelsen, da den viser, at overdreven søvn kan føre til økt risiko for hjertesykdommer, forklarer den ledende forskeren Chun Shing Kwok.

– Hvis man oppdager overdrevne søvnmønstre hos en person, spesielt av lenger varighet på åtte timer eller mer, så bør leger vurdere å screene vedkommende for kardiovaskulære sykdommer og obstruktiv søvnapne (pustestopp under søvn).

Det er tidligere dokumentert, at ubehandlet søvnapne er en stor belastning på hjerte og kar, fordi det øker risikoen for høyt blodtrykk. På lang sikt kan tilstanden gi økt forekomst av hjerneblødninger og blodpropper i hjertet, og det samme viser det seg altså at for mye søvn kan gjøre, fastslår forskerne.

Det har ikke lyktes for forskerne å finne ut hva det er ved for mye søvn som kan gå ut over hjertet, men tidligere undersøkelser har pekt på at det skyldes langvarig inaktivitet ved søvn.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter