Hjem Forskning Derfor skal du sove på din venstre side

Derfor skal du sove på din venstre side

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Liker du å sove på siden? Det skal du bare fortsett med. Nå har det blitt forsket på om det er bra for kroppen å sove på siden og hvilken side som er best å sove på.

Resultatene fra forskningen var klare: Den venstre siden er best å sove på! Forskerne har funnet flere helsemessige fordeler ved å sove på siden, og da spesielt venstre side.

Dr. John Douillard skriver på LifeSpa at det er særlig hensiktsmessig å sove på din venstre side. Forskningen peker på 3 grunner til hvorfor dette har en god innvirkning på helsen din, les bare her:

1. Ryggrad og pust


Å ligge på venstre side er minst skadelig for ryggen din. Hvis du sover på ryggen, legger du press på den øverste delen av ryggen og på hoftene. Over tid kan dette være belastende for kroppen din.

2. Fordøyelsen

Fordøyelsen din blir bedre av å sove på venstre side, skriver Douillard. Maten vil bli raskere transportert fra tynntarmen til tykktarmen. Det anbefales også å ta 10 minutters hvile på venstre side etter at du har spist, da fordøyer du faktisk maten bedre!

3. Lymfeknuter

Lymfesystemet sitter primært på venstre side av kroppen. Douillard forklarer at når du sover på venstre side, vil hjertet og milt derfor slappe bedre av.  Dette vil helsen din ha godt av. En langsiktig effekt av å sove på denne siden vil være mindre stress.

Hvilke side du sover på skal visstnok ha noe å si for helsa. Foto: Pixabay

4. Reduksjon av Halsbrann

Å sove på venstre side kan også redusere risikoen for halsbrann. Dette skyldes formen på magesekken og den måten den ligger i forhold til spiserøret. Ved å ligge på venstre side forhindres avslapping av lukkemuskelen mellom spiserøret og magesekken, noe som ellers kan tillate magesyre å flyte opp i spiserøret​​.


Selv om det ikke finnes en «en-størrelse-passer-alle» løsning når det kommer til sovestilling, indikerer forskning og ekspertuttalelser at å sove på venstre side kan ha flere helsefordeler. Disse inkluderer forbedret fordøyelse, støtte til lymfesystemet, bedre rygghelse og reduksjon av halsbrann. Det er viktig å merke seg at individuelle helsebehov og komfortnivåer varierer, så det kan være nyttig å konsultere en helsefaglig ekspert for personlig rådgivning om sovestilling og generell helse.

LES OGSÅ: Gladmelding til deg som sover middagslur: Halverer sjansen for hjerteinfarkt og slag

  1. soverom
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com