in

Derfor skal du sove på din venstre side

Liker du å sove på siden? Det skal du bare fortsett med. Nå har det blitt forsket på om det er bra for kroppen å sove på siden og hvilken side som er best å sove på.

Resultatene fra forskningen var klare: Den venstre siden er best å sove på! Forskerne har funnet flere helsemessige fordeler ved å sove på siden, og da spesielt venstre side.

Dr. John Douillard skriver på LifeSpa at det er særlig hensiktsmessig å sove på din venstre side. Forskningen peker på 3 grunner til hvorfor dette har en god innvirkning på helsen din, les bare her:


1. Ryggrad og pust
Å ligge på venstre side er minst skadelig for ryggen din. Hvis du sover på ryggen, legger du press på den øverste delen av ryggen og på hoftene. Over tid kan dette være belastende for kroppen din.

Foto: Pixabay

2. Fordøyelsen
Fordøyelsen din blir bedre av å sove på venstre side, skriver Douillard på LifeSpa. Maten vil bli raskere transportert fra tynntarmen til tykktarmen. Det anbefales også å ta 10 minutters hvile på venstre side etter at du har spist, da fordøyer du faktisk maten bedre!

3. Lymfeknuter
Lymfesystemet sitter primært på venstre side av kroppen. Douillard forklarer at når du sover på venstre side, vil hjertet og milt derfor slappe bedre av.  Dette vil helsen din ha godt av. En langsiktig effekt av å sove på denne siden vil være mindre stress.

Her er det bare å fokusere på venstre side altså! Del gjerne videre!

LES OGSÅ: Gladmelding til deg som sover middagslur: Halverer sjansen for hjerteinfarkt og slag

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

sprettrumpe

Fire øvelser for sprettrumpe – som de fleste gjør feil

Thor Haavik

Farmen deltager skjønte at noe foregikk: «Jeg var veldig sint»!