Mange av oss pleier å gå til sengs med vått hår. Det bør man absolutt ikke gjøre. Faktisk kan det å sove med fuktig eller vått hår være årsaken til mange plager. Vi tenker ikke på forkjølelse eller lungebetennelse, det kan faktisk utløse helt andre helseproblemer.

Når vi går til sengs med fuktig eller vått hår, holdes det på fuktigheten. Det er ikke bra for hodebunnen og forårsake en irriterende kløefornemmelse. Av samme grunn bør du heller ikke ha et håndkle på hodet for lenge, det har samme effekten, det holder på fuktigheten.

Konsekvenser av å sove med vått hår:

Håret knekker

Når håret er vått, er det mer utsatt for brudd. Å sove med vått hår øker kun risikoen for knekte hårstrå.

Klebrig hår

Å  sove med vått hår vil forårsake «klissete» hår. Det kan bli flokete og uregjerlig.

Hodepine

Som vi nevnte tidligere, beholder det våte håret fuktighet gjennom hele natten. Når vi sover, stiger temperaturen på kroppen. Dermed vil det blir en stor temperaturforskjell, som kan føre til hodepine.

Hud som klør

Å sove med vått hår kan utløse forskjellige typer kløe. Dette skjer på grunn av fuktigheten som dannes i huden på hodet.

Foto: Pixabay

Infeksjoner

Sover du med vått hår på en pute eller et håndkle, blir dette et perfekte sted for grobunn av bakterier. Dette kan føre til infeksjoner.

Muskelsmerter

På grunn av temperaturendringene kan det å sove med vått hår føre til muskelsmerter.

Flass

Når hodebunnen forblir fuktig over lengre tid, vil det forstyrre funksjonen av talgkjertler i hodebunnen. Som et resultat vil disse kjertlene enten begynne å produsere mer olje eller redusere oljeproduksjonen. Videre kan dette forstyrre den naturlige pH-balansen i hodebunnen og utløse flass eller overdreven fet hodebunn.

Husk dette neste gang du vurderer å legge deg med vått eller fuktig hår! Del gjerne videre for å tipse andre!