fredag, juni 5, 2020

Spår skilsmisseboom etter koronakarantene. Dette er psykologens råd

Mest lest nå

Simon Cowell etter ekstremforvanlingen: slik gjorde jeg det

Den populære talentdommeren Simon Cowell er mest kjent for sine knallharde tilbakemeldinger til unge håpefulle talenter som melder seg på forskjellige...

Flere samlivseksperter tror vi vil se en oppsving av skilsmisser og samlivsbrudd etter koronakarantene.

– Jeg tror vi kan få en skilsmisse-boom hvis dette varer særlig mye lengre, sier psykolog og samlivsekspert Frode Thuen til NRK.

Han forteller at skilsmisseraten har en tendens til å øke når par må tilbringe mye tid med hverandre.


– Når vi er på ferie, så er vi i hvert fall på ferie! Det er ingen som har valgt dette, så det kan være tøft for veldig mange par, sier han videre.

Som å få barn

Samlivsekspert og psykolog, Biancha Schmidt, støtter Frode Thuen.

– Det kan bli et skred av skilsmisser etter denne perioden. Det kan være vanskelig å redde et allerede tynnslitt parforhold i denne krisen, sier hun, og sammenlikner karantenetiden mange opplever nå, med å få barn.

Koronaviruset kan også bli en prøvelse for forholdet. Foto: Canva

– Vi vet jo at livsendringer øker risikoen for at man kommer inn i et dårlig spor. Folk som får barn får gjerne 15–20 prosent redusert partilfredshet. Jeg forventer det samme av koronatiden, sier hun.

Snakk med hverandre

Biancha Schmidt råder par til å snakke med hverandre om hvilke følelser man har knyttet til koronautbruddet-

– Når vi er stressa og utsettes for press, noe annerledes enn vanlig, brudd i rutiner, så reagerer man ofte ulikt. Hvis det blir en polarisering av reaksjonsmønstrene våre, da kan det bli problemer. En blir veldig redd, mens den andre vil snakke om det nære og oss, da blir det en konflikt. Behovene blir ulike. Konflikt er jo når vi er ulike, sier psykologen.

Flere skilsmisser i Kina

Global Times melder at den kinesiske byen Xi’an opplever flere skilsmisser enn noensinne. Flere andre kinesiske sorenskrivere melder også om at kapasiteten for skilsmisser er sprengt på kontorene.

Den engelske advokaten Lady Shackleton har tidligere har hatt klienter som Sir Paul McCartney, Madonna og Liam Gallagher. Hun sier til Sky News:

– Man kan bare forestille seg hvordan det kommer til å bli når familier er stengt inne på eiendommen sin over lang tid.

129,790FansLik
1,372FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter