søndag, september 27, 2020

Spedbarn døde etter å ha testet positivt for Koronaviruset

Mest lest nå

Et spedbarn under ett år er bekreftet omkommet på lørdag, etter å ha testet positivt for Koronaviruset i Illinois, USA.

– Dette er det første spedbarnsdødsfallet grunnet Koronavirus. Hvis du ikke har tatt viruset på alvor til nå, er dette muligens en oppvekker, sier helsedirektør i Illinois, Ngozi Ezike.

Under en pressekonferanse på lørdag, sa guvernøren i Illinois, Jay Pritzker, at han ble rystet av å høre nyheten, skriver The Daily Mail. Delstaten Illinois er for øyeblikket under en «bli-hjemme-order,» hvor alle forretninger og reise som ikke er samfunnskritiske er stengt ned.


6 prosent av barne blir alvorlig syke, ifølge ny studie

Få barn har blitt smittet, og heldigvis blir veldig få alvorlig syke av Koronaviruset. Ulike studier har blitt utført på barn, deriblant en studie som fulgte 2,100 smittede barn i Kina. Der ble det rapportert om at ett av barna døde, en 14-åring. Studien konkluderte med at omtrent 6 prosent av barna ble alvorlig syke.

Foreldre bør derfor også aktivt beskytte barna sine fra potensiell eksponering til viruset, sier smitteeksperter.

Nesten 200,000 bekreftede smittetilfeller i USA

Per i dag er flere enn 176,000 testet positivt for Koronaviruset i USA. Det er nesten dobbelt så mange som i Italia og Spania, med henholdsvis 106,000 og 95,000 bekreftede tilfeller.

Områder som er blitt hardest rammet er delstatene New York og New Jersey. I New York er det 75,000 bekrefte tilfeller, men man frykter at de mørke tallene kan være mye større.

Mange har kritisert president Trump, og flere republikanske guvernører, som i kampen mot Koronaviruset har «latt ting gå,» eller satt i gang ineffektive tiltak.

Trump har i hvert fall gjort én lur ting, nemlig å plassere skipshospitalet som drives og brukes av den amerikanske marinen. Det samme skipet ble også brukt i kjølvannet av terrorangrepet 11. september 2001.

Under er video av skipets ankomst til havnen i New York City.

Samtidig er det flere guvernører som sliter med å få tak i nødvendig utstyr, slik som hansker, Antibac, og respiratorer. Trump hevdet under en pressekonferanse i går at slikt medisinsk utsyr (som han kaller for «elements of medical»), er «pakket og sendt,» men ikke blitt tatt i bruk av guvernørene.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter