Hjem Nyheter Spekulerer i at Putin (70) kan ha blitt mer skadet enn man har trodd etter harde fall fra hesteryggen, på judomatten og under hockeykamper

Spekulerer i at Putin (70) kan ha blitt mer skadet enn man har trodd etter harde fall fra hesteryggen, på judomatten og under hockeykamper

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det er mange spekulasjoner rundt den russiske presidenten Vladimir Putins helse. Blant teoriene er at han kan ha kreft, og har fått varige skader etter alle fallene fra hesteryggen, på judomatten og under hockeykamper.

Den russiske presidenten fremstiller seg selv som en sterk og sporty machomann. Med jevne mellorom kommer det bilder av presidenten fra judomatten, i ishockey-ringen og på hesteryggen. Mange spekulerer i om presidenten har pådratt seg litt for mange kakk i hodet som foølge av risikosportene han driver med.

De russiske nettavisene Proekt og Meduza har gravet i det man vet og tror om Putins helse. Artiklene deres er ifølge Aftenposten spekulasjoner som ikke kan bekreftes. Men når presidenten er på reiser, får man innsyn i hvem som er med i følget.

En av tingene som vekker oppsikt er at Putin har stadig flere leger med seg på reisene sine. For fem år siden hadde han fem leger med seg. Nå har han ni. Aftenposten skriver at de russiske mediene stusser over at han påfallende ofte har med seg en ekspert på kreft i skjoldbruskkjertelen.

Den russisk-ortodokse kirke har nylig også delt en video der man kan se en tydelig haltende Putin og en lang rekke religiøse ledere legge ned blomster på et minnesmerke. Proekt spekulerer i at haltingen kan skyldes et fall fra hesteryggen.

Proekt skriver at Putin på 2000-tallet var lidenskapelig opptatt av hestesport, og skadene knyttet til denne aktiviteten unslapp han ikke. Et av fallene skal ha vært svært alvorlig – og det gikk tid før Putin overhodet «kunne komme seg på beina». Proekts kilde, som også hevder han ble behandlet etter fallet i lang tid, er en bekjent av presidenten.

På slutten av 2012 klarte ikke Putin å ta imot Japans statsminister i Kreml. I uformelle settinger skal tjenestemenn ha sagt «sjefen er ikke ok», og røpet at han brukte korsett og trengte ryggoperasjon.

Proekt spekulerer i at det er fall fra hesteryggen som gjør at foten henger etter i videoen fra den gresk-ortodokse kirken.

Kan fallene som tidvis motvillig blir bekreftet av Kreml ha påført den russiske presidenten andre skader enn de som fører til korsett og behov for ryggoperasjoner?

Putin som er 70 år gammel skal dessuten også være overdrevent engstelig for å bli smittet av korona: Alle som skal møte ham må først isoleres i to uker.

Da Frankrikes president Emmanuel Macron forsøkte å snakke den russiske presidenten til fornudt før invasjonen av Ukraina satt de to på hver sin ende av et seks meter langt bord.

Vi har tidligere skrevet at mange medier skriver om ryktene som går ut på at Putin skal ha blitt diagnostisert med terminal tarmkreft. Opplysningene skal stamme fra etterretningsrapporter fra Pentagon og i Ukraina.

Mange har reagert på de siste tids bilder av Putin hvor ansiktet er opphovnet. Ifølge avisen Daily Star skal dette være et tegn på at han får kjemoterapi eller tar steroider.

– Våre folk er overbevist om at han er syk. Han er urolig for covid og har holdt distanse til sin stab, sa kilden i Pentagon i følge Daily Star.

Medier som National World, The Scotsman, Leeds Live, BBC og Reddit har alle omtalt saken, hvorpå BBC og Reddit i etterkant har fjernet saken skriver Nettavisen.

President i Hviterussland, Alexandr Lukasjenko, svarte på spørsmål rundt Putins helse under et intervju med den japanske TV-kanalen TBS.

– Vesten, og du (intervjueren red.anm.), må få denne dumheten, denne fiksjonen ut av hodet, sa Lukasjenko og la til at Putin er sprek som en idrettsutøver.

– Putin er i helt fin form, han er i bedre form enn noen gang. Dette er en helt tilregnelig, sunn person, fysisk frisk – han er en idrettsutøver, sa Lukasjenko med tydelig svar til ryktene om Putins fysiske og mentale helse.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com