Hjem Dyr Spiller klassisk musikk for elefantene – reaksjonen deres er høyst uventet

Spiller klassisk musikk for elefantene – reaksjonen deres er høyst uventet

Elefanter er ikke bare det største landdyret, men også et av de smarteste dyrene i verden.

Elefanter er kjent for å vise mye følelser. Dersom en elefant mister sitt avkom, kan sorgen være så sterk at de blir ved det døde barnet i mange dager. De vil ofte begrave sine kjære døde under blader, grener og jord, før de forlater liket. Når vi ser elefanter som sørger over andre dyr de har hatt et spesielt forhold til, kan vi tolke det som at de virkelig kjenner på følelsen av kjærlighet.

Dette er historien om Paul Barton, en vellykket kunstner og pianist. Han hadde alltid elsket dyr, og var fascinert av dem. Men da han var på ferie i Thailand, fikk han en spesiell opplevelse som ville øke lidenskapen hans for dyr betraktelig.

Foto: Facebook

I Thailand møtte han en kvinne som het Khwan

Khwan er kunstner, elsker dyr og kjemper for deres rettigheter. Det er ikke mange mennesker i den vestlige verden som er klar over hvor forferdelig det har vært for mange elefanter tidligere. Det hele startet da hogstindustrien skjøt fart på 70-80-tallet.

Foto: Wikipedia

Brukte elefanter som arbeidsmaskiner

Menneskene som arbeidet med trehogst fikk elefanter til å gjøre mye av det tunge arbeidet for dem. Elefantene ble utnyttet på en forferdelig måte, som førte til at veldig mange ble hardt skadet, syke og mistet livet.

Forholdene begynte heldigvis å bli bedre for elefantene etter 1989, da den thailandske regjeringen forbød kommersiell hogst. Imidlertid hadde mange av elefantene lidd forferdelige overgrep og deres naturlige økosystem var ødelagt.

Heldigvis startet en rekke mennesker å sette opp elefant- statuer, inkludert Khwan. Dette skulle minne folk om at vi må ta vare på elefantene og behandle de med respekt.

Foto: Wikipedia

Da Barton møtte Kwan, forelsket han seg i henne og det fantastiske arbeidet hun gjorde for dyrene. Han kunne se at hun virkelig elsket dyrene og var genuint opptatt av å kjempe for deres rettigheter.

Barton ønsket å hjelpe kvinnen han hadde forelsket seg i. En dag fikk en en genial idé. Ettersom han var et virkelig talent på piano, ville han spille klassisk musikk for elefantene. Ingen visste hvordan elefantene ville reagere, men Barton ville gi det et forsøk.

Barton setter seg ned og spiller for elefantene

Da Barton begynte å spille, lå det en blind elefant ved navn Plara ved siden av. Han spiste frokost, men da musikken startet sluttet elefanten å spise.

Elefanten sluttet å tygge, mens gresset fremdeles stikker ut av munnen hans. Han var helt stille og det var tydelig at musikken hadde en dyp innvirkning på dyret, sier Barton.

Gang på gang spilte Barton musikk for elefantene. De samlet seg rundt han og pianoet hans for å høre på de vakre sangene. De begynte til og med å vifte med ørene i takt med musikken.

Elefanten gråter da hun hører den nydelige musikken

Barton fikk spesielt et godt forhold til en elefant med navnet Amphan. Denne elefantens reaksjon til musikken fikk Barton til å knekke sammen. Amphan er rundt 80 år gammel, og på grunn av arbeidet i tømmerindustrien ble hun blind på det ene øyet.

I videoen under ser vi det fantastiske øyeblikket da Barton spiller for Amphan. Ørene hennes begynner å vifte frem og tilbake, og hun gynger litt frem og tilbake under fremførelsen. Da kameraet viser øyet hennes, ser man tårer som renner nedover. Elefanten fortsetter å gråte mens Barton spiler. Hun blir tydeligvis rørt av musikken.

Se den herlige videoen under:

Vi synes dette var utrolig rørende. Del gjerne artikkelen for å spre glede til andre!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com