Hjem Nyheter Spion forteller: Putin er alvorlig syk

Spion forteller: Putin er alvorlig syk

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Eks-britisk spion og Russland-ekspert Christopher Steele er sikker i sin sak. Den russiske presidenten er alvorlig syk.

Det har tidligere florert en rekke rykter om at Putin er syk. Et av de hyppigste ryktene går ut på at Putin skal ha kreft.

Flere medier skriver om ryktene som går ut på at Putin skal ha blitt diagnostisert med terminal tarmkreft. Opplysningene skal stamme fra etterretningsrapporter fra Pentagon og i Ukraina.

Mange har reagert på de siste tids bilder av Putin hvor ansiktet er opphovnet. Ifølge avisen Daily Star skal dette være et tegn på at han får kjemoterapi eller tar steroider.

– Våre folk er overbevist om at han er syk. Han er urolig for covid og har holdt distanse til sin stab, sa kilden i Pentagon i følge Daily Star.

Flere leger rundt seg

En av tingene som vekker oppsikt er at Putin har stadig flere leger med seg på reisene sine. For fem år siden hadde han fem leger med seg. Nå har han ni. Aftenposten skriver at de russiske mediene stusser over at han påfallende ofte har med seg en ekspert på kreft i skjoldbruskkjertelen.

Den russisk-ortodokse kirke har nylig også delt en video der man kan se en tydelig haltende Putin og en lang rekke religiøse ledere legge ned blomster på et minnesmerke. Proekt spekulerer i at haltingen kan skyldes et fall fra hesteryggen.

Putin som er 70 år gammel skal dessuten også være overdrevent engstelig for å bli smittet av korona: Alle som skal møte ham må først isoleres i to uker.

Da Frankrikes president Emmanuel Macron forsøkte å snakke den russiske presidenten til fornuft før invasjonen av Ukraina satt de to på hver sin ende av et seks meter langt bord.

Eksspion er sikker

Tidligere MI6-topp Christopher Steele sier til Sky News at hans kilder er sikker på at Putin lider av sykdom.

Den tidligere britiske spionen sier kildene har fortalt ham at Vladimir Putin er «alvorlig syk».

– Av det vi hører fra kilder i Russland og andre steder, er at Putin faktisk er ganske alvorlig syk, sier Steele og fortsetter:

– Det er uklart hva slags sykdom det er, og om den er mulig å kurere eller dødelig. Men jeg tror helt sikkert det er en del av bildet, sier han.

For ikke lenge siden hevdet også den ukrainske generalmajoren Kyrylo Budanov at Putin er alvorlig syk. Det mener også den britiske eksspionen.

– Når man ser hva som skjer nå, så tenker man jo at det trolig er sant. Så jeg tror det er et element av sykdommen hans involvert i dette og hans ettermæle, sier Steele.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com