Hjem Helse Spis bananer daglig i en måned: Slik påvirker det kroppen din

Spis bananer daglig i en måned: Slik påvirker det kroppen din

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Bananer har lenge vært en favorittfrukt blant mange, også her i Norge. Ikke bare er de smakfulle og praktiske å ta med seg, men de byr også på en rekke helsefordeler.

Ifølge en artikkel fra Elle, har bananer vist seg å være en kraftpakke av næringsstoffer. De er rike på vitaminer, mineraler, fiber og naturlige sukkerarter, som alle sammen spiller en viktig rolle for å forbedre helsen.

Livsstilsrådgiver og helseekspert, Anja Forsner, peker på at det er minst åtte gode grunner til å inkludere bananer i kostholdet daglig. Her er noen av de mest fremtredende fordelene hun fremhever:

1. Lindrer kvalme

Bananer kan ha en beroligende effekt på magen og fungerer derfor som et naturlig middel mot kvalme.

2. Energiboost

Etter trening eller annen fysisk aktivitet er bananer en utmerket snack. De naturlige sukkerartene gir en rask og bærekraftig energikilde.

3. Bedre syn

Bananer inneholder vitaminer som er viktige for å opprettholde et godt syn.

Bananer har en rekke helsefordeler. Foto: Canva

4. Lindring under menstruasjon

Visse vitaminer i bananer kan hjelpe med å stabilisere blodsukkernivået og forbedre humøret, noe som kan være til stor hjelp for kvinner under menstruasjonen.

5. Bra for hjertet

Bananer bidrar til å regulere hjerterytmen takket være sitt høye innhold av kalium.

5. Reduserer risiko for hjerneslag og høyt blodtrykk

Det høye kaliuminnholdet og det lave saltinnholdet i bananer bidrar til å minske risikoen for både hjerneslag og høyt blodtrykk.

6. Forbedrer fordøyelsen

Fiberinnholdet i bananer er gunstig for fordøyelsen og støtter en sunn tarmfunksjon.

7. Effektivt mot depresjon

Forskning indikerer at de gule, kurvede fruktene kan være et verdifullt verktøy i kampen mot depresjon. Dette skyldes at bananer er rike på aminosyren tryptofan, som kroppen omdanner til serotonin. Serotonin fungerer som et «lykkehormon» i kroppen, og kan derfor bidra til å forbedre humøret og følelsesmessige velvære.

8. Bidrar til å redusere stress

Stress er en tilstand alle ønsker å unngå. B-vitaminer spiller en nøkkelrolle i å bekjempe stress, og her er bananer særlig nyttige. De er nemlig rike på B-vitaminer, som er essensielle for å hjelpe kroppen med å håndtere stress.

Noen lurer på om det er farlig å spise for mye bananer. Nettopp dette spørsmålet ble sendt inn til ung.no hvor klinisk ernæringsfysiolog, for ung.no svarer: Du kan trygt spise mer enn én banan om dagen uten å bekymre deg for det.

Anja Forsner understreker derfor at det ikke finnes noen god grunn til å utelate bananer fra det daglige kostholdet, gitt deres mange helsefordeler. Så neste gang du lurer på hva du skal spise for en liten energiøkning eller for å føle deg bedre, kan svaret være så enkelt som å spise en banan.

LES OGSÅ: Kaster du bananer med sorte flekker? Det bør du ikke!

  1. bananskall
  2. bananer
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com