fredag, november 22, 2019
Historier fra livet Han spiser lunsj sammen med den hjemløse kvinnen hver...

Han spiser lunsj sammen med den hjemløse kvinnen hver uke. En dag forteller hun noe som forandrer livet hans!

-

Hver tirsdag spiser Greg Smith lunsj sammen med hjemløse Amy Joe i Orlando, USA. En dag forteller den hjemløse kvinnen noe som sjokkerer Greg så mye at han valte å dele det på Facebook. 

lunsj
Foto og kilde: Facebook

Dette er Amy Joe. Hver tirsdag i de siste ukene har vi møttes på samme gatehjørne hvor hun pleier å holde til. Ikke en eneste gang har hun spurt meg om å få penger, hun ler alltid og sier: «God morgen sir, ha en fin dag!»

Jeg går alltid pent kledd på jobb og blir ofte stoppet på gaten av personer som spør meg om penger. Amy Joe har alltid bare vært trivelig og på grunn av hennes herlige personlighet ble vi venner og spiser lunsj sammen hver tirsdag.

Vi tilbringer rundt en time sammen og jeg har lært så mye av dette positive mennesket. Forrige uke fortalte hun meg noe som gjorde meg sjokkert. Hun kan ikke lese.

Amy Joe røyker ikke, drikke ikke og bruker ikke dop. Hun har helt enkelt ikke hatt noen i livet sitt som har lært henne å lese. Hun forteller meg hvor vanskelig det er å finne en jobb når man ikke kan lese. Alle pengene hun samler inn bruker hun til å låne bøker for å lære seg kunsten å lese. Hun prioriterer det fremfor mat. Det sjokkerte meg totalt!

Bare tanken på å bruke penger på bøker istedenfor mat fikk meg til å innse hvor heldig jeg er som har en flott familie som alltid støtter meg i alt jeg har valgt å gjøre. Amy Joe har ingen.

Fra og med nå spiser vi ikke bare lunsj sammen, jeg lærer henne også å lese. Hver uke tar jeg med en bok som vi leser sammen under lunsjen og som hun resten av uken øver seg på.

Jeg skriver ikke dette for at dere skal synes synd i Amy Joe eller hylle meg for at jeg gjør noe for en som ikke er like godt stilt som meg selv. Jeg skriver dette fordi det kanskje kan inspirere andre til å hjelpe et annet menneske. 

Det finnes mange som Amy Joe der ute og andre som trenger hjelp, som ikke er sulten eller hjemløs. Det kan være noen i din familie eller blant vennene dine. Å hjelpe kan noen ganger innebære å bare si hei og smile til noen. Jeg er privilegert som tjener nok penger til å kunne hjelpe Amy Joe og det kommer jeg til å fortsette med.

Du vet aldri hva du kan gjøre for noen før du har forsøkt. Hvem er din Amy Joe!? Del gjerne videre for å inspirere andre mennesker med denne historien!

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Sønnen påstår han har en tvilling i barnehagen – Morens hjerte smelter da hun får se bilde

Fem år gamle Myles insisterte på at han hadde en tvilling i barnehagen. De var helt identiske med like...

Telefonsvindleren sa at datamaskinen hennes hadde virus. Svaret hennes tok tyren ved hornene

De siste årene har det vært mye snakk om svindlere som ringer deg opp og utgir seg for å...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med...

Paret adopterte lille Milo. Fem år senere ringte hans biologiske mor med en spesiell nyhet

Milo ble født av en tenåringsmamma som ikke hadde mulighet til å ta vare på han. Derfor ga hun...

Sørgende foreldre saksøker prest for å ha ødelagt begravelsen til deres 18-år gamle sønn

Da familie og venner av 18-år gamle Maison Hullibarger skulle ta et siste farvel under begravelsen hans forrige desember,...

Golden Retriever ble hard skadet under lek – nå advarer eieren mot dette som leketøy for hunder

Alle som har hunder vet at noe av det våre firbente venner elsker mest er å leke. Men noen...