Historier fra livet Han spiser lunsj sammen med den hjemløse kvinnen hver...

Han spiser lunsj sammen med den hjemløse kvinnen hver uke. En dag forteller hun noe som forandrer livet hans!

-

- Reklame -

Hver tirsdag spiser Greg Smith lunsj sammen med hjemløse Amy Joe i Orlando, USA. En dag forteller den hjemløse kvinnen noe som sjokkerer Greg så mye at han valte å dele det på Facebook. 

lunsj
Foto og kilde: Facebook

Dette er Amy Joe. Hver tirsdag i de siste ukene har vi møttes på samme gatehjørne hvor hun pleier å holde til. Ikke en eneste gang har hun spurt meg om å få penger, hun ler alltid og sier: «God morgen sir, ha en fin dag!»

Jeg går alltid pent kledd på jobb og blir ofte stoppet på gaten av personer som spør meg om penger. Amy Joe har alltid bare vært trivelig og på grunn av hennes herlige personlighet ble vi venner og spiser lunsj sammen hver tirsdag.

Vi tilbringer rundt en time sammen og jeg har lært så mye av dette positive mennesket. Forrige uke fortalte hun meg noe som gjorde meg sjokkert. Hun kan ikke lese.

- Reklame -

Amy Joe røyker ikke, drikke ikke og bruker ikke dop. Hun har helt enkelt ikke hatt noen i livet sitt som har lært henne å lese. Hun forteller meg hvor vanskelig det er å finne en jobb når man ikke kan lese. Alle pengene hun samler inn bruker hun til å låne bøker for å lære seg kunsten å lese. Hun prioriterer det fremfor mat. Det sjokkerte meg totalt!

Bare tanken på å bruke penger på bøker istedenfor mat fikk meg til å innse hvor heldig jeg er som har en flott familie som alltid støtter meg i alt jeg har valgt å gjøre. Amy Joe har ingen.

Fra og med nå spiser vi ikke bare lunsj sammen, jeg lærer henne også å lese. Hver uke tar jeg med en bok som vi leser sammen under lunsjen og som hun resten av uken øver seg på.

Jeg skriver ikke dette for at dere skal synes synd i Amy Joe eller hylle meg for at jeg gjør noe for en som ikke er like godt stilt som meg selv. Jeg skriver dette fordi det kanskje kan inspirere andre til å hjelpe et annet menneske. 

Det finnes mange som Amy Joe der ute og andre som trenger hjelp, som ikke er sulten eller hjemløs. Det kan være noen i din familie eller blant vennene dine. Å hjelpe kan noen ganger innebære å bare si hei og smile til noen. Jeg er privilegert som tjener nok penger til å kunne hjelpe Amy Joe og det kommer jeg til å fortsette med.

Du vet aldri hva du kan gjøre for noen før du har forsøkt. Hvem er din Amy Joe!? Del gjerne videre for å inspirere andre mennesker med denne historien!

Lik oss på Facebook for flere saker:

Siste nytt

Advarsel fra lege: Å ta med telefonen på toalettet kan gi hemoroider – La telefonen ligge

Uansett hva man sier, er det mange av oss som gjør det.  Vi tar telefonen med oss på toalettet. Dette...

Prinsesse Märtha Louise fyller 48 år i dag – se det nydelige bildet Kongehuset har publisert i anledning dagen

I dag fyller prinsessen 48 år.  Det har vært et år med et stort medietrykk på prinsessen vår. Da nyheten...

Her befrir brødrene en havørn som har satt seg fast i en felle – tar en uforglemmelig selfie

Brødrene Michael og Niel Fletcher var ute og gikk tur i skogen en høstdag, da de kom over en...

240 norske ungdommer synger Bohemian Rhapsody – nå går videoen viralt

Første skoledag er en stor dag, enten du begynner i førsteklasse, femteklasse, første dag på ungdomsskolen eller på videregående...

Paret har prøvd å få barn i åtte år. Men så får de en overraskende beskjed

Ashley og Tyson Gardner hadde prøvd å få barn i åtte år. De holdt nesten på å gi opp,...

Datteren kaller moren sin for «feit» – Morens tilsvar er noe alle foreldre burde få med seg

Da Allison Kimmey gikk på videregående, var hun besatt av å ha den perfekte kroppen. "Jeg begynte å utvikle en...

Populære

Du liker nok disseRELATERT
Anbefalt for deg

Neste artikkel ⬇