Hjem Kosthold Han spiste poteter til hvert måltid i ett år – slik reagerte kroppen hans

Han spiste poteter til hvert måltid i ett år – slik reagerte kroppen hans

Mange av oss elsker poteter, men mange holder seg unna den hvis de skal gå ned i vekt. Har den fått et ufortjent rykte?

Andrew Flinders Taylor fra Australia spiste kun poteter i ett år. Nå viser han frem bilder av hva dette har gjort med kroppen hans.
Andrew var overvektig og magen hans var spesielt dominerende. Han var ikke fornøyd med sin egen kropp og ønsket å gjøre noe med det.

Han fant derfor ut av han skulle utfordre seg selv – han skulle kun spise poteter i ett år skriver Independent.

Dietten som han har fulgt i 12 måneder har gjort at han har mistet hele 50 kilo. Opplegget har han dokumentert på egen hjemmeside spudfit.com.

Facebook

Leger ville normalt sagt at en slik diett ikke er bra for kroppen fordi man skal spise variert. Men Andrew fikk kyndig veiledning av leger og kostholdseksperter før han begynte på eksperimentet. Kosten viste seg også å være langt mer variert enn først antatt.

«Jeg fikk 600 prosent av mitt daglige jern i kosten og over 400 prosent vitamin C, samt tonnevis med fiber som kostekspertene sa at jeg tidligere manglet i kosten min», sier Andrew til Independent.

For å sikre seg at kroppen hans ikke kom til å få for lite kalsium, brukte han beriket soyamelk som han laget potetmos med, og ved å bruke søte poteter i kosten fikk Andrew dekket essensielle vitaminer og aminosyrer.

Det var ikke særlig lett å være på potetdietten, forteller han. I middagsselskap tok han poteter med seg og selvsagt ble han en smule lei av potetene.  Men allikevel, han elsker  poteter den dag i dag.

Kolesterolnivået hans har blitt lavere, blodtrykk og blodsukker har blitt lavere og han har altså gått ned 50 kilo. Imponerende!

Helsefordeler med poteter

Poteter er ikke bare velsmakende og allsidige, men de kan også by på flere helsefordeler når de inntas som del av et balansert kosthold. Her er noen av de viktigste helsefordelene poteter kan tilby:

  1. Rik på vitaminer og mineraler: Poteter inneholder viktige næringsstoffer som vitamin C, vitamin B6 og kalium. Vitamin C er viktig for immunsystemet, vitamin B6 støtter nervesystemet, og kalium er essensielt for hjerte- og muskelfunksjon.
  2. Kostfiber: Poteter inneholder kostfiber, som bidrar til å forbedre fordøyelsen og forebygge forstoppelse. Fiber kan også hjelpe til med å regulere blodsukkernivået og redusere risikoen for hjertesykdom.
  3. Energitilførsel: Poteter er en god kilde til karbohydrater, som er kroppens hovedkilde til energi, spesielt for de som er aktive og trenger langvarig energi.
  4. Antioxidanter: Poteter har et høyt innhold av antioksidanter som flavonoider, karotenoider og fenolsyrer. Disse stoffene kan beskytte kroppens celler mot skade fra frie radikaler og redusere risikoen for kroniske sykdommer.
  5. Hjelper med blodtrykk: Det høye kaliuminnholdet i poteter kan hjelpe til med å senke blodtrykket. Kalium fungerer som en motvekt til natrium og bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk.
  6. Glutenfri kilde til stivelse: For personer med cøliaki eller glutenintoleranse, tilbyr poteter en utmerket kilde til glutenfri energi og næringsstoffer.
  7. Metthetsfølelse: På grunn av sitt høye innhold av karbohydrater og fiber, kan poteter bidra til å øke følelsen av metthet, noe som kan være nyttig for vektkontroll.
  8. Hudpleie: Vitamin C og B6, sammen med kalium og andre mineraler i poteter, kan også ha fordeler for huden, som å fremme kollagenproduksjon og redusere aldringstegn.

Å spise poteter i modererte mengder og tilberedt på sunne måter (som bakt, kokt eller stekt uten store mengder fett) kan være en del av et sunt kosthold og tilby disse ulike helsefordelene.

Du kan lese mer om dietten til Andrew på hjemmesiden hans spudfit.com.

  1. prikking i hendene
  2. spiser mat

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com