in

Han spiste poteter til hvert måltid i ett år – slik reagerte kroppen hans

Mange av oss elsker poteter, men mange holder seg unna den hvis de skal gå ned i vekt. Har den fått et ufortjent rykte?

Andrew Flinders Taylor fra Australia spiste kun poteter i ett år. Nå viser han frem bilder av hva dette har gjort med kroppen hans.
Andrew var overvektig og magen hans var spesielt dominerende. Han var ikke fornøyd med sin egen kropp og ønsket å gjøre noe med det.

Han fant derfor ut av han skulle utfordre seg selv – han skulle kun spise poteter i ett år skriver Independent.


Dietten som han har fulgt i 12 måneder har gjort at han har mistet hele 50 kilo. Opplegget har han dokumentert på egen hjemmeside spudfit.com.

Facebook

Leger ville normalt sagt at en slik diett ikke er bra for kroppen fordi man skal spise variert. Men Andrew fikk kyndig veiledning av leger og kostholdseksperter før han begynte på eksperimentet. Kosten viste seg også å være langt mer variert enn først antatt.

View this post on Instagram

A post shared by Andrew Taylor (@spudfit)

«Jeg fikk 600 prosent av mitt daglige jern i kosten og over 400 prosent vitamin C, samt tonnevis med fiber som kostekspertene sa at jeg tidligere manglet i kosten min», sier Andrew til Independent.

For å sikre seg at kroppen hans ikke kom til å få for lite kalsium, brukte han beriket soyamelk som han laget potetmos med, og ved å bruke søte poteter i kosten fikk Andrew dekket essensielle vitaminer og aminosyrer.

Det var ikke særlig lett å være på potetdietten, forteller han. I middagsselskap tok han poteter med seg og selvsagt ble han en smule lei av potetene.  Men allikevel, han elsker  poteter den dag i dag.

Kolesterolnivået hans har blitt lavere, blodtrykk og blodsukker har blitt lavere og han har altså gått ned 50 kilo. Imponerende!

Du kan lese mer om dietten til Andrew på hjemmesiden hans spudfit.com.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Anita Rennan og Eyvind Hellstrøm

Eyvind Hellstrøm om kjærligheten: – Jeg er helt avhengig av henne

baby ler

Lattergaranti: Denne videoen av babyen med latterkrampe er sett over 6 millioner ganger