tirsdag, februar 18, 2020
Kosthold Han spiste poteter til hvert måltid i ett år...

Han spiste poteter til hvert måltid i ett år – slik reagerte kroppen hans

-

Mange av oss elsker poteter, men mange holder seg unna den hvis de skal gå ned i vekt. Har den fått et ufortjent rykte?

Andrew Flinders Taylor fra Australia spiste kun poteter i ett år. Nå viser han frem bilder av hva dette har gjort med kroppen hans.
Andrew var overvektig og magen hans var spesielt dominerende. Han var ikke fornøyd med sin egen kropp og ønsket å gjøre noe med det.

Han fant derfor ut av han skulle utfordre seg selv – han skulle kun spise poteter i ett år skriver Independent.

Dietten som han har fulgt i 12 måneder har gjort at han har mistet hele 50 kilo. Opplegget har han dokumentert på egen hjemmeside spudfit.com.

Facebook

Leger ville normalt sagt at en slik diett ikke er bra for kroppen fordi man skal spise variert. Men Andrew fikk kyndig veiledning av leger og kostholdseksperter før han begynte på eksperimentet. Kosten viste seg også å være langt mer variert enn først antatt.

«Jeg fikk 600 prosent av mitt daglige jern i kosten og over 400 prosent vitamin C, samt tonnevis med fiber som kostekspertene sa at jeg tidligere manglet i kosten min», sier Andrew til Independent.

For å sikre seg at kroppen hans ikke kom til å få for lite kalsium, brukte han beriket soyamelk som han laget potetmos med, og ved å bruke søte poteter i kosten fikk Andrew dekket essensielle vitaminer og aminosyrer.

Det var ikke særlig lett å være på potetdietten, forteller han. I middagsselskap tok han poteter med seg og selvsagt ble han en smule lei av potetene.  Men allikevel, han elsker  poteter den dag i dag.

Kolesterolnivået hans har blitt lavere, blodtrykk og blodsukker har blitt lavere og han har altså gått ned 50 kilo. Imponerende!

Du kan lese mer om dietten til Andrew på hjemmesiden hans spudfit.com.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Lille Freya ble født alt for tidlig – smilet til den premature babyen har rørt tusenvis

Det å skulle ta imot et barn som fødes for tidlig er nok en angstfull opplevelse for de fleste foreldre. Spørsmålene er sannsynligvis mange,...

Den fire år gamle gutten overtaler familien sin til å adoptere en hjemløs, gammel mann

Fireåringen gikk den samme ruten til og fra barnehagen sammen med mammaen sin hver eneste dag. Og hver dag gikk de forbi en eldre,...

Slik gikk det med Angelina Jordan i finalen av «America’s Got Talent: The Champions»

Etter at Angelina Jordan gikk videre i «America’s Got Talent» har hun vært på "alles lepper". I natt ble resultatene av finalen avslørt.   14-år...