in

Sporløst forsvunnet i regnskogen – når politiet omsider finner jentenes kamera dukker det opp 90 bisarre bilder

Nederlandske Kris Kremers (21) og Lisanne Froon (22) la ut på en eksotisk rundtur i Panama i 2014. Kun to uker etter ankomst ble de sporløst borte.

Når det omsider dukker opp spor i saken er det et kamera med 90 bisarre bilder som reiser flere spørsmål enn de besvarer. 

Faksimile: YouTube

De to bestevenninnene Kris og Lisanne tok inn hos en vertsfamilie i byen Boquete i Panama. Etter at jentene tok med hunden Azul og la ut på en fire timer lange fotturen opp til vulkanen Baru er det ingen kjente observasjoner av de to venninnene i live. 


Vertsmor Miriam slo alarm da hunden Azul kom løpende hjem på egenhånd og jentene ikke var tilbake innen solnedgang, som avtalt.

Dag og natt i ti dager var 50 personer fra både politi og andre letegrupper ute og søkte etter de to venninnene. De fant ikke ett eneste spor.

Det eneste som manglet fra rommet der de to jentene bodde, er en blå ryggsekk og et pass. 

– Jeg aner ikke hva de la i ryggsekken, fordi jakkene deres er her, lommebøkene deres er her, Kris sitt pass er her, men Lisannes pass er ikke her, sier Miriam ifølge TV2 til El Siglo.

Rommet jentene bodde på. Kilde: Faksimile YouTube

Sekken dukket senere opp mange kilometer unna Baru-vulkanen, ved en risåker i Alto Romeo. Det anses som usannsynlig at Kris og Lisanne skal ha kommet seg dit på egenhånd. 

I sekken fant politiet jentenes mobiltelefoner. De to venninnene har ringt både Panamas nødnummer og det internasjonale nødnummeret mer enn 80 ganger. Første forsøk skjedde kun tre timer etter at de la ut på tur, og det gikk ti dager fra jentene la ut på fotturen til Kris’ telefon ble slått av for siste gang. 

Lisanne like før fotturen

Lisannes kamera lå også i sekken. Her fant politiet selfier av de to smilende jentene fra turen langs vulkanen. Deretter følger 90 bilder som ble tatt midt på natten, seks dager etter kvinnene ble meldt savnet. Det eneste av de mystiske bildene som viser jentene er ett fotografi av Kris’ bakhode. Kan det ha vært en drapsmann som tok bildene? Har venninnene brukt blitsen som lyskilde? Har de forsøkt å sende SOS-signaler med blitsen?

Faksimile Youtube

Et par kilometer unna stedet ryggsekken ble funnet, langs elva Rio Culebra, finner politiet også en tursko med rester av Lisannes fot inni. Litt senere dukker 33 små beinrester opp, spredt over et område på flere kilometer langs elvebanken i regnskogen. DNA-analyser bekrefter at beinrestene tilhører de to kvinnene.

Funnene får utenlandske medier til å spekulere i om urbefolkningen kan ha drept Kris og Lisanne under et bestialsk rituale. Det spekuleres også i om kvinnene ble kidnappet, voldtatt og drept, mens noen mener de kan ha blitt drept av et narkokartell.

Når etterforskningen brått stanses syv måneder etter forsvinningen, er det med en rekke ubesvarte spørsmål. 

– Det er trist, men en seriøs etterforskning ble aldri utført. Alt måtte bli neddysset for å beskytte turismen. Jeg ønsker også at turister skal komme til Panama, men myndighetene må gjøre jobben sin. Ofrene fortjener rettferdighet, og familiene fortjener å vite hva som skjedde, skriver avisen La Estrella ifølge TV2. 

Desperate etter å få svar på hva som har hendt, drar jentenes foreldre til Panama sammen med en ekspertgruppe for å prøve å finne svar. 

Det siste bildet: Her tar de farvel med familiene sine på flyplassen

Det viser seg at de mystiske bildene er tatt nøyaktig samme sted som rettsmedisinske eksperter mente at en fatal ulykke kan ha skjedd. En teori er at bildene kan ha blitt tatt for å dokumentere hvor de befant seg.

I pressemeldingen skriver Kris’ etterlatte at de har slått seg til ro med at det hele var en tragisk ulykke, og at de er glade for å endelig ha fått en forklaring som høres sannsynlig ut.

Her kan du lese hva ekspertgruppen konkluderte med – og hvorfor  

Hør Undercover Covens podcast om forsvinningen her

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Grevinneheng

Har du grevinneheng? Da bør du prøve denne enkle øvelsen!

Han selger veteranbilen for å betale datterens utdannelse. 21 år senere kjøper hun den tilbake