in

Startet med 16 års erfaring som 22-åring – nå fyller Astrid Blomster 40 år

Faksimile: Instagram

Selv om Astrid Grethe Elvetun kun var 22 år da hun startet egen blomsterbutikk i 1982, hadde hun allerede med seg 16 år med faglig erfaring.

Butikkens 40-årsjubileum ble feiret med 40 prosent på alle planter, forteller Astrid Elvetun på Instagram-kontoen, der folk også kan bli inspirert av hennes lange erfaring i blomsterfaget.

Elvetun var kun 5-6 år begynte hun å jobbe for Levi Hafstad. Hun startet med å hjelpe til på gartneriet hans, og litt i kjøkkenhagen. Da hun kom i skolealder avanserte hun til ekstrahjelp i blomsterbutikken han eide, og siden den gang har karrieren hennes vært blomster.


– I 1982 stod Hafstadgården ferdig. Levi hadde tenkt å trappe ned, og jeg ville trappe opp, sier den erfarne blomsterhandleren til Firda.

Hun kjøpte butikken til Hafstad, som den gang var den eneste blomsterbutikken i Førde. Telefonnummeret beholdt hun, men butikken skiftet navn til Astrid Blomster. Hun holdt til i de samme lokalene helt frem til 2019. Da flyttet blomsterbutikken til et kjøpesenter.

Elvetun trives med et yrke der hun står fritt til å bruke både kreativitet og fagkunnskap.

– Blomsterdekoratør er et kreativt yrke, der mye er opp til deg selv. Vi er glade i å skape våre egne uttrykk, sier Elvetun til avisa.

I løpet av de mange tiårene som har gått siden hun begynte i blomsterbutikken til Hafstad har det skjedd mye. Elvetun sier at det å konkurrere med billige buketter på dagligvarebutikkene ikke nytter. Men samtidig ser hun at folk nå kjøper med seg buketter hjem til helga. Det skjedde ikke før i tiden.

Stilen har også gått litt i bølger. I et Facebook-innlegg fra Elvetorget, som er kjøpesenteret der butikken holder hus, forteller Elvetun at det nå mer mer volum som gjelder, mens minimalismen har måttet vike litt.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Tobarnsmoren går ut mot glorifiseringen av småbarnslivet

Hjorten oppdager noe rart på marken – nå ler tusenvis av reaksjonen