Hjem Historier fra livet Startet med 16 års erfaring som 22-åring – nå fyller Astrid Blomster 40 år

Startet med 16 års erfaring som 22-åring – nå fyller Astrid Blomster 40 år

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Selv om Astrid Grethe Elvetun kun var 22 år da hun startet egen blomsterbutikk i 1982, hadde hun allerede med seg 16 år med faglig erfaring.

Butikkens 40-årsjubileum ble feiret med 40 prosent på alle planter, forteller Astrid Elvetun på Instagram-kontoen, der folk også kan bli inspirert av hennes lange erfaring i blomsterfaget.

Elvetun var kun 5-6 år begynte hun å jobbe for Levi Hafstad. Hun startet med å hjelpe til på gartneriet hans, og litt i kjøkkenhagen. Da hun kom i skolealder avanserte hun til ekstrahjelp i blomsterbutikken han eide, og siden den gang har karrieren hennes vært blomster.

– I 1982 stod Hafstadgården ferdig. Levi hadde tenkt å trappe ned, og jeg ville trappe opp, sier den erfarne blomsterhandleren til Firda.

Hun kjøpte butikken til Hafstad, som den gang var den eneste blomsterbutikken i Førde. Telefonnummeret beholdt hun, men butikken skiftet navn til Astrid Blomster. Hun holdt til i de samme lokalene helt frem til 2019. Da flyttet blomsterbutikken til et kjøpesenter.

Elvetun trives med et yrke der hun står fritt til å bruke både kreativitet og fagkunnskap.

– Blomsterdekoratør er et kreativt yrke, der mye er opp til deg selv. Vi er glade i å skape våre egne uttrykk, sier Elvetun til avisa.

I løpet av de mange tiårene som har gått siden hun begynte i blomsterbutikken til Hafstad har det skjedd mye. Elvetun sier at det å konkurrere med billige buketter på dagligvarebutikkene ikke nytter. Men samtidig ser hun at folk nå kjøper med seg buketter hjem til helga. Det skjedde ikke før i tiden.

Stilen har også gått litt i bølger. I et Facebook-innlegg fra Elvetorget, som er kjøpesenteret der butikken holder hus, forteller Elvetun at det nå mer mer volum som gjelder, mens minimalismen har måttet vike litt.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com