lørdag, april 4, 2020

Statsansatte kan bli tvunget til å jobbe for Nav

Mest lest nå

Erik Alfred Tesaker etter finaleseieren: – veldig spesielt

I kveld skulle endelig avgjørelsen falle. Vinneren av årets "Farmen kjendis" skulle kåres. Og til slutt ble det folkefavoritten Erik Alfred Tesaker som kunne...

Øystein Pettersen gir oss innblikk i hverdagen – Med hjemmekontor

Øystein Pettersen, med kallenavnet «pølsa» har gjort en god figur med sin kjærlige og positive personlighet gjennom tv-serien 71° Nord «Norges tøffeste kjendis». Øystein hadde...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Statsansatte kan bli tvunget til å jobbe for Nav, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Koronaviruset har lagt enormt press på samfunnets sikkerhetsnett. Det har kommet over 100,000 søknader om dagpenger til Nav i løpet av to dager. Dette presset på NAV fører til store konsekvenser. Siden en rekke andre poster i staten ikke blir belastet like mye, kan mange bli beordret til å jobbe for Nav, skriver Dagens Næringsliv.

Det er ikke mulig for Nav å håndtere dette på kort sikt. Nav gjør sitt ytterste, men de mangler personell, sier Røe Isaksen.

Kan skje dersom den nye kriseloven godkjennes av Stortinget

Dette kan regjeringen gjøre dersom den nye kriseloven godkjennes av Stortinget. Den nye kriseloven gjør at regjeringen kan innføre tiltak, som vanligvis ville gått gjennom Stortinget først. Dersom fullmaktsloven går gjennom, kan regjeringen blant annet beordre statsansatte fra andre poster og virksomheter til Nav.

Avbildet er arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen @ Høyre

Den nye kriseloven åpner for at regjeringen kan innføre tiltak, som vanligvis ville gått gjennom Stortinget. Dersom fullmaktsloven går gjennom, kan regjeringen beordre statsansatte fra andre virksomheter til Nav.

Les også: Regjeringen åpner for akutt sosialhjelp for frilansere og næringsdrivende

Det kan bety at ansatte som har lignende stillinger i andre direktorater og etater, kan overføres til Nav i en periode. Det gjelder spesielt saksbehandlere.

– Det er et tiltak som kan bli brukt veldig fort. Det kan skje i morgen. Her må ting vurderes så raskt som mulig. Nav vurderer fortløpende hva de trenger, sier arbeidsministeren.

Nesten alle søknader om dagpenger kommer fra personer som er blitt permittert. Frilansere og næringsdrivende er de som er mest utsatt for dette.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

Eyvind Hellstrøms varsku: – Det er en krise

Eyvind Hellstrøm (71) er bekymret for restaurantbransjens fremtid. Nå som mange spisesteder har måttet stenge dørene, kan det bli tøft for mange å starte...