in

Statsministeren endrer nyttårstalen etter Ari Behns bortgang

Erna Solberg bekrefter at hun kommer til å endre nyttårstalen sin etter Ari Behns tragiske og plutselige bortgang første juledag.

«Psykisk helse og selvmord har i lang tid vært et viktig tema for statsministeren og er det også i nyttårstalen som ble spilt inn før jul. I lys av Ari Behns bortgang er det ønskelig å gjøre noen justeringer i denne delen av talen, av omsorg for alle som var glad i Ari Behn og som nå er berørt av det som har skjedd», sier Ida Dahl Nilssen ved Statsministerens kontor til Dagbladet.

– Ikke sitt alene

Torsdag delte Erna Solberg et innlegg på Facebook der hun viser sin medfølelse med Ari Behns familie:


«Tre barn har mistet sin pappa. Mange har mistet en venn. Jeg vil få uttrykke min dypeste medfølelse med Ari Behns familie og etterlatte i anledning hans tragiske bortgang. Mine tanker går til alle som var glad i ham. Ikke sitt alene. Ta vare på hverandre», skrev hun, og la samtidig med informasjon om Mental Helses hjelpetelefon.

Uvisst om kongen endrer sin tale

Kong Harald skal også holde tale. Mens statsministeren holder sin tale 1. nyttårsdag, holder Kongen tale på nyttårsaften. Om kong Harald kommer til å gjøre endringer i sin tale, er foreløpig uvisst. Verken Slottet eller NRK ønsker å si noe om det.

LES OGSÅ: Ari Behns mamma med rørende hilsen til sønnen

«Vi sier ikke noe om innholdet i talen før den avholdes, og vi pleier heller ikke å si når den spilles inn», sier kommunikasjonssjef på Slottet, Guri Varpe, til Dagbladet.

– En del av familien

Kongeparet har også delt sine kondolanser etter at dødsfallet ble kjent:

«Det er med stor sorg Dronningen og jeg har mottatt budskapet om Ari Behns bortgang. Ari var en viktig del av vår familie gjennom mange år, og vi bærer med oss varme, gode minner om ham», stod det i en uttalelse fra Slottet.

Også kronprinsparet har delt noen ord:

«For oss var Ari en god venn, et kjært familiemedlem og en fantastisk onkel, som vi delte mange av livets små og store øyeblikk med. Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om hans bortgang. Vi var alle veldig glad i Ari. Tankene våre går spesielt til Maud, Leah, Emma, Prinsesse Märtha Louise og Aris nærmeste familie», skriver de.

LES OGSÅ: Ari Behn skal bisettes i tråd med egne ønsker

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Kong Carl Gustaf fjerner fem av barnebarna fra kongehuset – forklarer hvorfor

Vil forby privat fyrverkeri på nyttårsaften