Hjem Dyr Stefan med oppfordring etter ubehagelig hendelse med hunden sin utenfor matbutikken

Stefan med oppfordring etter ubehagelig hendelse med hunden sin utenfor matbutikken

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En mandagskveld besluttet Stefan å gjøre noen ærend i nærbutikken. I stedet for å ta hunden med seg inn, valgte han å la den vente utenfor. Det som skulle være en rask tur inn i butikken, utviklet seg til en situasjon som verken Stefan eller hans firbente venn var forberedt på.

Da Stefan kom ut fra butikken, oppdaget han til sin overraskelse at hans hund ikke var alene. En ukjent mann hadde tilsynelatende tvunget hunden opp mot en vegg. Stefan ba øyeblikkelig mannen om å la hunden være i fred, men responsen han fikk var ikke som forventet. I stedet for å gå sin vei, begynte mannen å argumentere med Stefan.

Stefan delte sin opplevelse i Facebook-gruppen ‘Helsingør’ etter hendelsen. Han appellerer til gruppens medlemmer om å vise respekt og la hunder være, spesielt når de er alene og bundet utenfor butikker.

Respekter en hunds grenser!

I sitt innlegg påpekte Stefan viktigheten av å respektere hunders grenser. «Jeg ber dere vennligst om ikke å nærme dere en hund dere ikke kjenner. Da jeg kom ut fra butikken i kveld, fant jeg en mann som presset min hund mot veggen fordi han syntes hun var søt. Min hund prøvde å trekke seg unna så godt hun kunne og ønsket ikke å interagere med mannen. Til tross for at jeg ba ham om å forlate henne, endte det med en diskusjon om hvorfor,» forklarte han.

Stefan understreker også risikoen for at hunden kunne reagere aggressivt dersom den følte seg truet.

«Min hund er i bånd og kan ikke stikke av. Hun føler seg utrygg, og hennes eneste forsvarsmekanisme mot for nærgående folk er å vise aggressiv adferd for å skremme dem vekk. Skulle hun bli så redd at hun biter noen, ville det dessverre være hun som måtte bære konsekvensene av noen andres uansvarlige handlinger.»

Han avslutter oppfordringen med en sterk beskjed: «Vær så snill, la hunden min være i fred!»

Det er kanskje flere hundeeiere som kjenner seg igjen der ute?

LES OGSÅ: Dette er grunnen til hvorfor du aldri skal klappe en servicehund

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com