søndag, februar 23, 2020
Nyheter Steinar (70) måtte betale 13.000 kroner i parkeringsavgift da...

Steinar (70) måtte betale 13.000 kroner i parkeringsavgift da kona lå på dødsleiet

-

Da Steinar Kløverøds kone, Ragnhild, havnet på sykehuset i november i fjor, kjørte Steinar en time hver vei hver dag for å besøke henne. Helt frem til hun døde i mars i år. Da hadde han betalt over 13.000 kroner i parkeringsavgift til sykehuset.

«Da jeg hadde betalt over 13.000 kroner, sluttet jeg å føre regnskap», sier Steinar til TV 2. Det var Smaalenenes Avis som først omtalte saken.

Ragnhild hadde store problemer med sykdommen diabetes 1, og ble til slutt innlagt på Sykehuset Østfold Kalnes. Steinar kjørte hele veien fra Ørje til Kalnes hver dag for å være sammen med henne den siste tiden.

Fikk beskjed om å ta bussen

Steinar roser sykehuset for den pleien de ga hans avdøde kone, men han reagerer sterkt på hvor mye det koster å parkere utenfor sykehuset.

«Jeg spurte sykehuset om det ikke fantes noen ordninger for oss pårørende, eller om jeg kunne få refusjon. Da svarte de at jeg måtte ta bussen», sier han.

Foto: Sykehuset Østfold Kalnes

Parkeringen kostet rundt hundre kroner dagen. Steinar sier til TV 2 at han er kritisk til at statlige foretak som sykehus har parkeringsavgifter. Og at parkeringen drives av private aktører.

«Jeg synes at det er kynisk at sykehuset finansierer driften sin på denne måten. Jeg søkte litt på nettet, og sykehus utlyser anbudsrunde for dette hvert tredje år», sier han.

Skal se på ordningen

Sykehuset Østfolds informasjonssjef, Bjørn Hødal, sier til TV 2 at sykehuset er i gang med en gjennomgang av parkeringsordningen.

«Den skal ikke fjernes, men vi skal se på hvordan vi gjør det for pårørende for pasienter som oppholder seg lenge hos oss.»

Bjørn Hødal forteller at det er Sykehuset Østfold som selv bestemmer prisene for parkering på Kalnes. Pisene er lagt på nivå med kommunale parkeringsplasser i sentrum av Østfold-byene.

«Parkeringsavgiften gir sykehuset inntekt, den stimulerer til å samkjøre eller reise kollektivt og den skal forebygge at sykehusets parkeringsplasser ikke benyttes av uvedkommende til for eksempel pendlerparkering for ekspressbussene», sier han til Fredrikstad Blad.

LES OGSÅ: Etter 30 år på sykehuset har Lindon funnet den perfekte måte å berolige pasientene på

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Helene Olafsen delte gledelig bilde på 30-årsdagen

I september 2019 slapp den populære programlederen nyheten om at hun og kjæresten venter barn.  Det var under en sending av "Senkveld" at Helene Olafsen...

Valget i Nevada – Bernie kommer til å vinne

Nå er valget i Nevada offisielt i gang. Ved skrivende stund er 22% av stemmene talt opp, og Sanders er i ledelsen med 47%...

Ny forskning: Kryssord, strikking og hagearbeid er medisin i forhold til å forebygge Alzheimers

Alzheimers sykdom fortoner seg som et mysterium. Selv om vi har kommet et stykke på veien for å forstå og behandle den grusomme sykdommen,...