onsdag, juli 15, 2020

Steinar Albrigtsen ble så depressiv av kreftmedisinen, at han vurderte å ta sitt eget liv

Mest lest nå

Steinar Albrigtsen (62) fikk kreft i magen i mai i fjor. Så fulgte en lang periode med cellegift, stråling og operasjon. Steinar lå flere uker på Radiumshospitalet. Men det var da han kom ut, at verden virkelig ble mørk for den kjente artisten.

16.juni 2018 meddelte Albrigtsen selv på Facebook at han måtte avlyse alle resterende konserter for 2018.

I et sterkt innlegg beskrev han sjokket det var å få kreft samtidig som han takket det norske helsevesen.


«Det å komme ut av sykehuset er nesten verre enn å være der. Da fikk jeg nerver fordi jeg var kraftig medisinert. Til slutt begynte jeg å kjenne på at jeg hadde lyst til å gi opp hele greia, at jeg rett og slett tenkte at jeg ville ta livet mitt», forteller Steinar til Klikk.no.

Foto: Privat

Selvmordstanker som bivirkning

«Da jeg så på innholdsfortegnelsen, viste det seg at på tre av medikamentene jeg hadde fått var «selvmordstanker» listet opp som nummer to av mulige bivirkninger. Først kommer «dårlig mage» og så «selvmordstanker». Jeg ble livredd. Aldri i mitt liv hadde jeg på noen som helst måte vært inne på tanken om å ta mitt eget liv, sier Steinar.

Heldigvis er kona, Monika Nordli (42), sosionom, og har jobbet mange år i rusomsorgen. Hun tok umiddelbart affære.

«Da ble jeg redd. Jeg har jobbet ti år innen rusomsorgen, og dette minnet meg om det jeg har sett der. Da jeg så det hvite i øynene hans, så måtte jeg slå i bordet og si: «Nå må vi gjøre noe», sier Monika.

Sluttet på dagen

«Jeg så på medisinene og sa høyt «du, din jævel» og så tok jeg alle medikamentene og leverte dem fra meg. Etterpå lå jeg og svettet småstein i fire-fem dager, og var helt skjelven. Så våknet jeg en morgen, hørte fuglene synge, og følte meg i mye bedre form», forteller Steinar.

I dag er Steinar kreftfri. Likevel kommer han aldri til å bli helt frisk.

«Jeg føler meg ikke frisk, og jeg kommer aldri til å bli helt 100 prosent tilbake til der jeg var. Men jeg lever, selv om det er et annet liv for meg. Jeg skulle ønske jeg kunne gjøre akkurat de samme tingene som jeg gjorde før, men må bare avfinne meg med situasjonen», sier han.

130,162FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter