in

Hans Wilhelm Steinfeld: Derfor blir dette slutten for Putin

Putin
Foto: Getty

Tidligere Moskva-korrespondent Hans Wilhelm Steinfeld tror krigen mot broderfolket i Ukraina blir Putins slutt.

– Det Putin nå gjør, ble folk hengt for under Nürnbergprosessen, for forbrytelsen mot freden. Jeg tror ikke det vil skje, for Russland vil aldri kapitulere vilkårsløst. Dette er heller ikke slutten på Russland, men det er antagelig slutten på Putin. Spørsmålet er bare når, sier NRKs mangeårige Moskva-korrespondent Hans-Wilhelm Steinfeld til Dagbladet.

Han viser til at det etter russernes Afghanistan-krig, var det et enormt ansvarliggjøringsbehov. Antagelig er ikke dette behovet mindre nå, mener den erfarne Russlandskjenneren som selv har dekket begivenhetene fra det store landet i øst i flere tiår.


Under den nesten ti år lange krigen russerne førte i Afghanistan, mistet landet 16.000 soldater. I løpet av ni måneder i Ukraina har 18.000 russiske soldater dødd. Samtidig er dette en krig mot et folk som russerne historisk sett har levd svært tett med.

– Tenk alle de millioner familier der mor er russer og far er ukrainer eller omvendt. Putin har dradd i gang institusjonalisert schizofreni, og kan ikke slippe unna med det, mener Steinfeld.

NRK-legenden Hans Wilhelm Steinfeld, som nylig lanserte boken «Russerne kriger», har i Nettavisen tidligere gitt uttrykk for at vesten bør føre en knallhard linje mot Russlands aggressive krigspolitikk.

Han mener det Putin og hans kumpaner gjør i Ukraina ville ført til dødsstraff i Nürnbergprosessen.

Ole Asbjørn Ness presset Steinfeld for å få svar på hva han tror vil skje med konflikten som preger hele Europa.

– Putin hevder at Vesten planlegger en atomkrig mot Russland. Det er det reneste tøys. Men det er det mest skremmende av alt, sier Steinfeld ifølge Nettavisen i mediets egne podcast.

Forfatteren og korrespondenten som har oppholdt seg en mannsalder i Russland, mener stormakten i øst vil tape krigen. USA og Vest-Europas økonomi er 14 ganger så stor, og det russiske forsvaret har vist seg inkompetent, mener han.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

juletre

Når er det egentlig greit å finne frem julepynten? Forsker har svaret

Kvinnen oppdaget hva den nye kjæresten gjorde for 11 år siden : Sykehuset bekreftet at det stemte