Hjem Forskning Stemmer det at røyking eller nikotin beskytter mot korona?

Stemmer det at røyking eller nikotin beskytter mot korona?

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Nordiske forskere skal undersøke om det virkelig stemmer at røykere blir sjeldnere syke av korona. 

En av de store overraskelsene med koronaviruset er at det er mye som tyder på at færre røykere ble innlagt på sykehusene med Covid-19 enn det andelen røykere i befolkningen skulle tilsi. Dette funnet er basert på tall på koronapasienter fra Kina.

Skjønt – når røykere først ble lagt inn hadde de dårligere prognoser enn ikke-røykere. 

røykeforbud

Uansett har tallene fått forskere til å lure på om nikotin eller andre stoffer i sigaretter beskytter mot viruset.

– Det er mange hypoteser rundt hva som kunne være forklaringen på dette tilsynelatende paradokset, sier direktør Per Magnus ved Senter for fruktbarhet og helse ved Folkehelseinstituttet (FHI) til Forskning.no 

Nettstedet melder at forskere ved FHI nå skal sette i gang med en grundig studie på nordiske røykere, for å komme til bunns i mysteriet.

– Vi skal finne ut om røyking eller snus påvirker risikoen for å bli smittet, og om bruk av tobakk påvirker prognosen hos personer som er smittet, sier Magnus.

Han forklarer at det interessante ved å ta med snus, er at snus bare gir nikotin og skiller seg fra røyking ved at snus ikke har forbrenningseffekten som røyking gir.

LES OGSÅ:

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com