lørdag, april 4, 2020

Steng skoler og barnehager nå!

Mest lest nå

Artikkelen fortsetter etter annonsen

Facebookgruppen «Steng alle skoler og barnehager nå, før det er for sent!» har på få døgn fått over 10.000 medlemmer. Nå holder mange foreldre barna hjemme. 

Facebookgruppen beskriver et ståsted hvor man ønsker å ta grep

«Vi har ikke mer tid, myndighetene tar ikke Covid-19 på alvor. Vi folket må gå sammen og ta våre egne forhåndsregler. Stenger de ikke skolene i dag, skal vi kreve retten til å ikke sende våre barn! Støtt oss i oppropet og redd liv, for det har ikke myndighetene tenkt å gjøre med det første!

Stenger skolene, så poengterer de med at helsearbeidere og ansatte i politiet med barn må i dette tilfellet bli hjemmeværende 🤔

Dette utsagnet sier oss at:
Myndighetene har ikke hatt en minimum av beredskapsplan for slike scenarier. Det burde ha vært helt essensielt å ha utarbeidet en plan for helsearbeideres barn. Siden de ennå ikke har kommet med et forslag, ønsker vi å gi noen her»

Videre kommer det en rekke forslag fra gruppa iforhold til hvordan situasjonen rundt foreldre som må ha barn hjemme kan løses: 

– Familie, partnere, venner, naboer kan stille opp.
– Bruk barnehagene og AKS som ligger nærme sykehusene for helsepersonell, sett opp små grupperinger og ha strenge smittevernstiltak i disse midlertidige bhg og aks’ene.
– Hvis foreldre kan være hjemme, gi permisjon til de aktuelle barna.
– Reduser kollektivtrafikken
– Stopp bompenger
– Gi lønnet permisjon til den partneren som må bli hjemme.

Oppfordrer alle foreldre til å holde barna hjemme

Fanny Bronken (50) er en av administratorene i Facebookgruppen. Selv holder hun nå barna hjemme og oppfordrer alle foreldre til å gjøre det samme.

– Jeg oppfordrer alle andre foreldre til å gjøre det samme som oss. Sammen kan vi legge et press på regjeringen, som etter min mening er altfor tafatte i denne situasjonen, skriver hun på Facebook.

Samtidig forventer hun at myndighetene snart stenger skole og barnehager, slik som Danmark har gjort.

– Jeg forventer at man stenger hele skolen, på samme måte som man har gjort i Danmark. Jeg tenker også at det er et spørsmål om tid før det faktisk skjer, sier Bronken til VG.

Mange følger rådet

I Facebookgruppa er det nå stor aktivitet og man kan lese at svært mange foreldre velger å holde barna hjemme. Hundrevis av foreldre har i morgentimene på fredag kommentert at de velger nå å holde barna hjemme.

Den digitale underskriftskampanjen Norge må ta ansvar -NÅ! Steng skoler og barnehager har på et døgn fått over 22.000 underskrifter.

Hva mener du? Bør Norge nå stenge alle skoler og barnehager? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!

LES OGSÅ: Nå blir det straffbart å bryte hjemmekarantene

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

Eyvind Hellstrøms varsku: – Det er en krise

Eyvind Hellstrøm (71) er bekymret for restaurantbransjens fremtid. Nå som mange spisesteder har måttet stenge dørene, kan det bli tøft for mange å starte...