in

Disse kvinnene nektet å adlyde sine menn – det kostet dem utseende

Bildet hentet fra ryot.org

Til tross for mange hverdagslige problemer så mener vi at man bør være takknemlige for at vi bor i det landet vi gjør. I Norge står de fleste (ikke alle) fri til å leve livet sitt på den måte de vil, ta egne valg og ha egne meninger. Arrangerte ekteskap er forbudt og det å være en kvinne er ikke en synd eller skam. De fleste trenger ikke å tenke på at det kan være livsfarlig å avslå ett frieri fra en mann, en mann som familien din gjerne har bestemt at du skal gifte deg med.

Slik er det dessverre ikke over alt..


Ta Pakistan for eksempel. Her kan en ung jente betale en svært høy pris dersom hun motsetter å gifte seg med en mann hun gjerne verken kjenner eller elsker. Tradisjonen der sier at kvinnen skal følge tradisjoner og vise respekt til mannen og familien sin. Forsåvidt ikke noe gale i det å vise respekt, men hva skjer om man er uenig eller ikke vil adlyde? Det er selvfølgelig ikke slik over hele Pakistan, men svært mange av de kvinnene som ikke adlyder vil stå i fare for å bli utsatt for såkalt æreskriminalitet.

Disse fæle bildene viser eksempler på dette. Alle bildene er tatt av fotograf Emilio Morenatti. Bildene har som mål å rette fokus på vold mot kvinner og gi en stemme til noen av de som har blitt utsatt for æreskriminalitet. Del de gjerne videre for å vise din avsky.

Najaf Sultana

Bildet hentet fra ryot.org
Bildet hentet fra ryot.org

Najaf var bare 5 år gammel da hun ble brent med syre av sin egen far, mens hun sov. Grunnen skal ha vært at faren ikke ville ha en ekstra jente i familien lenger. Nå er Najaf 16 år gammel. Hun er blind som følge av angrepet og bor hos slektninger. Både moren og faren forlot henne til seg selv. Najaf har hatt 15 operasjoner for å få det utseende hun i dag har. Da kan man bare tenke seg til hvordan hun så ut før disse operasjonene…

Irum Saeed

Bildet hentet fra ryot.org
Bildet hentet fra ryot.org

Irum ble vansiret i fjeset, på ryggen og skuldrene da hun var 18 år. Hun avslo å gifte seg med en gutt, som svarte med å kaste syre på henne midt på gaten. Irum som nå er 30 år har hatt 25 operasjoner siden angrepet.

Shahnaz Bibi

Bildet hentet fra ryot.org
Bildet hentet fra ryot.org

Shahnaz er i dag en 35 år gammel dame. Også hun ble kastet syre på. Det er nå 10 år siden, at et familiemedlem dynket henne i den etsende vesken under en familiekrangel. Bibi har aldri fått plastisk operasjon..

Kanwal Kayum

Bildet hentet fra ryot.org
Bildet hentet fra ryot.org

Kanwal takket også nei til å gifte seg etter forespørsel fra en gutt. Responsen fra gutten? Kastet syre over Kanwal. Dette bildet viser den unge jenten ett år etter syreangrepet. Heller ikke Kanwal har fått tatt noe plastisk operasjon.

Saira Liaqat

saira-liaqat
Bildet hentet fra ryot.org

Saira viser frem et bilde som viser hvordan hun så ut før hun ble utsatt for syre. Saira ble gift da hun var 15 år, men hun måtte bo med foreldrene til hun ble 18. Det likte kjæresten dårlig. For å straffe henne for at han måtte vente, brukte han syre. Saira har hatt ni operasjoner.

Disse historiene fortjener å bli fortalt. Del dem videre på Facebook og vis din avsky mot denne grusomme behandlingen av kvinner!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Dykker ofret livet for å redde gutter ut av grotte i Thailand. Nå hylles han verden over

Australsk lege avbrøt ferien for å redde guttene i grotten. Nå hylles han for innsatsen