in

Stig (52) har uhelbredelig kreft: – Men sier selv at jeg skal leve til jeg er 75 år

Foto: privat

Hvor lenge Stig (52) kan leve med den uhelbredelige kreftsykdommen vet han ikke, men vet jeg kommer til å dø av den. 

I 2020 fikk Stig diagnosen kreft i prostata med spredning til bekken og skjelettet. Han har fått god behandling i Norge, som frem til nå har hjulpet. 52-åringen fikk også plass på en internasjonal studie om presisjonsmedisin mot kreft- IMPRESS-Norway, men dessverre så hadde han ikke gener som det fantes behandling for.

Dette forteller Stigs venner, som har opprettet en spleis til den livsglade tobarnsfaren som også har to barnebarn.


– Sykehuset i Tromsø har vært fantastiske og jeg er de evig takknemmelig for alt de har gjort for meg, slik at jeg skal ha det bra og kunne leve lengst mulig, sier Stig selv i Spleisen. 

Han har fått beskjed at Norge ikke har flere behandlingsmuligheter for ham, men i Helsinki er det mulighet for en behandling med gode resultater, som kan forlenge livet hans med mange år.

– Jeg har et ønske og et håp om å leve så lenge som overhodet mulig. Det er søkt om å få dekt denne behandlingen, men hvor lang tid det tar på å få svar, vet ingen, sier mannen som har hatt kreftdiagnosen i 2 1/2 år.

Samlet inn over 200.000

Vennene til Stig sier at dersom det viser seg at behandlingen dekkes av Norge, ønsker de at deler av pengene skal dekke opphold og utgifter for Stigs kone Ragnhild, slik at hun kan være sammen med mannen sin under behandlingen.

Stig trenger hjelp til å få råd til kreftbehandling. Foto: privat

– Om Stig feller fra under behandlingen, vil deler av pengene gå til Ragnhild for dekke utgiftene. Overskytende penger går uavkortet til Kreftforeningen, etter ønske fra Stig, forteller vennene hans.

Hittil har det kommet inn 250.000 kroner til spleisen som har mål om å samle inn 1,5 millioner kroner. I spleisen opplyses det:

«Denne behandlingen kan forlenge livet til Stig med flere år. Og det haster å komme i gang. Denne behandlingen er kostbar, og Stig vil trenge mellom 8 og 10 behandlinger. Den første behandlingen koster ca 170.000 Norske kroner. De andre 150 000 kr pr behandling. Tilslutt vil behandlingen anslåsvis komme på rundt 1.5 million norske kroner.»

Og fotball-treneren Stig som har to barn, to barnebarn, kone og fotball å leve for er selv optimistisk.

– Har ikke fått noen beskjed om hvor lenge jeg kan leve med denne sykdommen, men vet jeg kommer til å dø av den. Men sier selv jeg, at jeg skal leve til jeg er 75 år.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

hund i sengen

Dette tjener de ti mest inntektsbringende hundene på Instagram

Funnene er klare og oppsiktsvekkende, sier forsker ved Kreftregisteret i Norge