Forsiden Nyheter Stig (80) ble først nektet plass på sykehjem. Døde bare dager etter...

Stig (80) ble først nektet plass på sykehjem. Døde bare dager etter han fikk plass

Stig fra Luleå i Sverige var syk og klarte ikke å ta vare på seg selv. Han lå hjemme i sin egen avføring. Likevel fikk han ikke plass på sykehjemmet.

Det var datteren hans, Marina Björkman som reagerte. En dag da hun besøkte faren sin hjemme, ble hun møtt av et forferdelig syn. Ifølge henne, var leiligheten et eneste stort kaos, og faren hennes lå i sengen i sin egen avføring. På gulvet, var det gammel urin. Faren, som tidligere hadde veid 120 kilo, veide nå bare 50 kilo. Det skriver svenske Expressen.

Ifølge hjemmetjenesten, hadde de hatt personalbrist, og de hadde ikke besøkt Stig på seks til ti uker.

«Jeg holdt bare på å besvime», sier Marina til Expressen.

Foto: Privat

Kunne ikke ta vare på seg selv

Ifølge datteren var farens tilstand så alvorlig at han ikke kunne bo alene hjemme og ta vare på seg selv. Hun kontaktet kommunen for å få en akuttplass til faren på et sykehjem. Men kommunen ville ikke gi Stig plass.

LES OGSÅ
Moren glemte babyen i bilen mens hun spiste frokost med venner – kunne gått veldig galt
LES OGSÅ
12 år gamle Kylei vasset i sjøen. Ble angrepet av kjøttetende bakterie

Kommunen krevde at Stig søkte på plassen selv. Datteren kunne ikke søke uten at faren ga sitt samtykke.

Da skrev Marina et innlegg på kommunens Facebook-side. Hun delte bilder av den avmagrede faren, og ba om å få en akutt korttidsplass til han. Innlegget hennes ble delt over 19.000 ganger, og det var det som skulle til for at kommunen tok affære.

Foto: Privat

Anmelder kommunen

Stig fikk til slutt en korttidsplass på et sykehjem. Men etter bare noen få dager, døde han.

«Vi er triste, jeg trodde han skulle bli bedre. Det gikk veldig fort. Han satt og spiste lunsj og tøyset med personalet. Så begynte han å føle seg dårlig under lunsjen og han ville legge seg. Han la seg, de kontaktet sykepleier og tre minutter senere var han død, sier Stigs sønn, Robert Selberg til Expressen.

Sammen med søsteren Marina, planlegger han å anmelde Luleå kommune. Kommunen skal selv ha tatt initiativ til en utredning.

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

13 år gamle Sydney opptrer på kjøpesenter – får sin livs opplevelse da Ed Sheeran overrasker henne

Sydney Bourbeau opptrådte på et canadisk kjøpesenter til inntekt for en lokal veldedig organisasjon. Hun hadde valgt å synge Ed Sheerans sang "Thinking Out...

Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han

En 57-åring hadde vært forsvunnet i flere måneder, da politiet endelig fant ham. Stedet de fant ham på, var imidlertid svært overraskende, nemlig i...

Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek – Imponerende

I disse dager leser mange av oss alt mulig på forskjellige typer skjerm som PC, mobil eller nettbrett. Men har vi glemt bøkene litt?...

21-åringen tok dette bildet – timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

Tiden kom og vi skulle dra. Lite viste vi da at om bare noen minutter så ville alt forandre seg.

43-år gammel spesiallege innenfor psykiatri : «dette bør du vite om utbrenthet»

Niklas Nygren er en svensk lege. Han jobber innenfor psykiatri og har selv følt på kroppen hvordan det er å rammes av utbrenthet. På...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet