torsdag, august 13, 2020

Stig (80) ble først nektet plass på sykehjem. Døde bare dager etter han fikk plass

Mest lest nå

Stig fra Luleå i Sverige var syk og klarte ikke å ta vare på seg selv. Han lå hjemme i sin egen avføring. Likevel fikk han ikke plass på sykehjemmet.

Det var datteren hans, Marina Björkman som reagerte. En dag da hun besøkte faren sin hjemme, ble hun møtt av et forferdelig syn. Ifølge henne, var leiligheten et eneste stort kaos, og faren hennes lå i sengen i sin egen avføring. På gulvet, var det gammel urin. Faren, som tidligere hadde veid 120 kilo, veide nå bare 50 kilo. Det skriver svenske Expressen.

Ifølge hjemmetjenesten, hadde de hatt personalbrist, og de hadde ikke besøkt Stig på seks til ti uker.


«Jeg holdt bare på å besvime», sier Marina til Expressen.

Foto: Privat

Kunne ikke ta vare på seg selv

Ifølge datteren var farens tilstand så alvorlig at han ikke kunne bo alene hjemme og ta vare på seg selv. Hun kontaktet kommunen for å få en akuttplass til faren på et sykehjem. Men kommunen ville ikke gi Stig plass.

Kommunen krevde at Stig søkte på plassen selv. Datteren kunne ikke søke uten at faren ga sitt samtykke.

Da skrev Marina et innlegg på kommunens Facebook-side. Hun delte bilder av den avmagrede faren, og ba om å få en akutt korttidsplass til han. Innlegget hennes ble delt over 19.000 ganger, og det var det som skulle til for at kommunen tok affære.

Foto: Privat

Anmelder kommunen

Stig fikk til slutt en korttidsplass på et sykehjem. Men etter bare noen få dager, døde han.

«Vi er triste, jeg trodde han skulle bli bedre. Det gikk veldig fort. Han satt og spiste lunsj og tøyset med personalet. Så begynte han å føle seg dårlig under lunsjen og han ville legge seg. Han la seg, de kontaktet sykepleier og tre minutter senere var han død, sier Stigs sønn, Robert Selberg til Expressen.

Sammen med søsteren Marina, planlegger han å anmelde Luleå kommune. Kommunen skal selv ha tatt initiativ til en utredning.

130,379FansLik
1,537FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter