Hjem Kjendisnytt Stig-André Berge: – Hvorfor skal man pynte på det?

Stig-André Berge: – Hvorfor skal man pynte på det?

I 2015 sto bryteren Stig-André Berge stivpyntet som toastmaster i bestekameratens bryllup. Inn på telefonen hans tikket en sms som fortalte at faren hans hadde drept samboeren sin.

Stig-André Berge har tidligere fortalt om tragedien i boka «Stig-André Berge – et bryterliv».

Han har valgt å være åpen om sorgen og frustrasjonen som kom i etterkant av den forferdelige hendelsen, og om hvordan han har evnet å skille person og handling. Mens han tydelig har understreket at han tar sterkt avstand fra det faren gjorde og at han føler med de etterlatte, er han samtidig også glad i faren.

– Jeg er ganske ferdig med å snakke om det som hendte pappa. Men jeg kan bekrefte at vi gleder oss veldig til at han er ferdig sonet om noen måneder. Da skal vi hente ham hit så ungene endelig får full tilgang på bestefaren sin. Det blir veldig bra, sa han i fjor i et intervju med VG.

Stig-André Berge har valgt å være dønn ærlig.

– Hvorfor skal man pynte på det? Jeg er for å være ærlig i alle livets settinger. Hva er for eksempel greia med at folk i sosiale medier skal vise hvor fint de har det, gi inntrykk av at de lever et perfekt liv? Det der skjønner jeg ikke, sier Berge i intervjuet.

Han legger til:

– Jeg er sikker på at hver eneste familie i Norge har et eller annet de sliter med, smått eller stort. Hvorfor ikke heller være ærlig, sånn at vi kan hjelpe hverandre med erfaringer?

I fjor så vi Berge i Mesternes Mester, der han i det andre programmet imponerte stort i øvelsen «Jernstang» hvor han og roeren Olaf Tufte ble hengende igjen i det som syntes som det uendelige.  

– Det var utrolig moro å være med. Gjengen er super, og mange imponerer meg – særlig Olaf Tufte. Jeg har kjent ham lenge, og for meg er han den ultimate olympier. Både mennesket Olaf og sportsmannen er hel ved, sier Berge til VG.

Nylig fikk Berge prøve seg som programleder/konferansier på førfesten til norsktipping/nrk/nif på idrettsgallaen.

Stig-Andre har også hatt en viktig rolle i NRK-suksessen «Hodet i klemme». Det unike innblikket i Norges brytermiljø, der vi fikk se høstet Gullruten for beste karakterdrevne dokumentarserie i 2022.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com