in

Stig Millehaugen er pågrepet – Her har han oppholdt seg

Stig Millehaugen på vei ut av fengselet i Trondheim 1. juni. Foto: Politiet

Dobbeltdrapsmannen Stig Millehaugen (53) er pågrepet på Oppsal i Oslo.

Politiet opplyser at det var en udramatisk pågripelse.

– Han ble påtruffet av en politipatrulje rett ved Østmarksetra, De tok kontakt og foretok pågripelsen. Det var ikke noe dramatikk rundt det, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen til TV 2.


Videre kan Gulbrandsen fortelle at Millehaugen var sliten. Han skal selv ha fortalt at han har oppholdt seg i skogen.

– Han var fysisk og mentalt sliten og noe medtatt. Han er nå kjørt til arresten i Oslo, hvor han vil få oppfølging av helse. Han har ikke sagt så mye, men han har orientert oss om at han har vært i skogen og sagt seg villig til å la seg pågripe, sier Gulbrandsen.

Videre forteller politiet at Millehaugen ble pågrepet i vanlige klær og med en sekk. Grunnen til at politiet søkte i nettopp dette området var basert på tips fra publikum.

– Nå er han i arresten og vil få oppfølging fra helse, siden han formentlig har vert ute i mange dager. Jeg kjenner ikke detaljene i hva som skjer videre med soning, det får noen andre kommer tilbake til, svarer Gulbrandsen på spørsmål om hva som skjer videre med Millehaugen nå.

Bakgrunn:

Millehaugen hadde permisjon fra Trondheim fengsel i tidsrommet kl. 09:00 til 15:00 onsdag 1. juni, men møtte ikke opp som avtalt.

Millehaugen er dømt for en rekke alvorlige lovbrudd, deriblant væpnet ran og overlagt drap. Han ble i Borgarting lagmannsrett i 2012 dømt til 21 års forvaring med 10 års minstetid, for overlagt drap. Dette skriver Politiet i en pressemelding.

VG opplyser at  Millehaugen er dømt til 21 års forvaring for overlagt drapet på Young Guns-leder Mohammed «Jeddi» Javed.

Etterlyst. Stig Millehaugen.Millehaugen er dømt for en rekke alvorlige lovbrudd, deriblant væpnet ran og overlagt…

Posted by Politiet i Trondheim on Wednesday, June 1, 2022

VG skriver Stig Millehaugen har hele sitt voksne liv sittet i fengsel etter å ha blitt domfelt for biltyverier, innbrudd og væpnet ran.

Rett før jul 1992 skjøt og drepte Millehaugen en fengselsbetjent i Sarpsborg fengsel i forbindelse med at han rømte.

Med den nye drapsdommen ville Millehaugen vært omkring 62 år gammel før han var ute igjen med en tidsbestemt maksimumsstraff.

Likevel mente Borgarting lagmannsrett ifølge VG at det ikke var nok for å beskytte samfunnet mot ny alvorlig kriminalitet, og dømte ham til forvaring.

Det at Millehaugen påtok seg å gjennomføre et bestillingsdrap mot slutten av soningen av en 17 år lang fengselsdom i 2009 er blant forholdene dommerne påpeker

«Samfunnet har behov for det ekstra vern som en tidsubestemt straff vil gi. Også den etterfølgende likskjending vitner etter lagmannsrettens vurdering om et svært mangelfullt syn på menneskeliv og menneskeverd, et syn som vil kunne forbli ukorrigert i fremtiden», skrev retten ifølge VG da rømlingen ble dømt til forvaringsdommen han nå soner.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

familie

Dette topper listen over hva foreldre bekymrer seg for

Hallgeir Kvadsheim

Luksusfellen-Kvadsheim sitt råd til folk som sliter med økonomien