Hjem Meninger Stine (18) gjør opprør mot dyrt russehysteri

Stine (18) gjør opprør mot dyrt russehysteri

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Da medrussen til 18 år gamle Stine Longva Veddegjerde begynte å bestille inn russeutstyr reagerte hun.

– Jeg synes prisene var veldig høye. Da tenkte jeg, må man faktisk bruke så mye penger på dette?

Dette sier den økonomibevisste russen i et intervju med NRK.

Hun forteller at hun selv har vært på Rusta og kjøpt seg en rød kjeledress. Der kostet den 99 kroner. Dersom man bestiller på nettsidene til Russeservice som markedsfører seg som den leverandøren som har størst utvalg av utstyr til russen, koster de karakteristiske røde kjeledressene som fyller bybidelt om våren hele 999 kroner.

Stine sier til NRK at hun mener de store russeselskapene nærmest utnytter unge, kommende russ. Dermed bestemte den handlekraftige 18-åringen seg for å finne billigere løsninger andre steder.

– Ungdom i denne alderen er jo ekstra sårbar, og vil bare passe inn. Da synes jeg det er dumt å selge russekort og russedresser til så høye priser, for det er jo ikke verdt det – man vet at det er overpriset. Men likevel gjør de det, sier hun.

Ved å søke litt på nettet har Stine sluppet unna med den nette sum av 670 kroner på alt hun skal ha til russetiden. Det er en russedress, strykemerker, tusj, russelue og russekort.

Bruker 20.000 i snitt

– Russeservice selger en grunnpakke med dress, russelue, russekort, fløyte, sko, genser + en del annet stæsj til 999 kroner. Du blir ikke mer russ med mer eller dyrere russeutstyr. Det virker som russen er fornøyd med prisene og vi får svært få henvendelser som angår pris, skriver Russeservice skriver i en e-post til NRK.

Nettavisen har tidligere omtalt kostnadene ved å være russ. De skriver at russen i gjennomsnitt 20.000 kroner i russetiden, ifølge en DNB-undersøkelse fra 2016. 14 prosent får spandert russetiden av foreldrene, mens de fleste sparer til egen russetid selv.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com