Hjem Historier fra livet Stjal spesialsykkelen til syk 12-åring, men mandag tok saken en vending som fikk både mor og sønn til å ta til tårene

Stjal spesialsykkelen til syk 12-åring, men mandag tok saken en vending som fikk både mor og sønn til å ta til tårene

Nylig ble Dennis (12) frastjålet sykkelen sin. Det var en spesiallaget modell tilpasset gutten som har en alvorlig hjertefeil.

28. april delte moren til Dennis, Charlotte Gjertsen, et innlegg på Facebook:

«Jeg tror ingenting gjør meg mere sint… Vi har et barn med alvorlig hjertefeil og han hadde en drit kul sykkel som han var med og kjøpe. Vi fikk NAV og Sunrise medical til å bygge om sykkelen hans. Det tok hele høsten 2021 og litt ut på våren 2022. Så lykken var stor når sykkelen kom ferdig bygd om med motor på bagasjen», skriver Charlotte innledningsvis i innlegget.

Hun opplyser at sykkelen var en Nakamura grade 27 i mørkegrå og sort.

«Vi bor på Jessheim og i dag ble sykkelen hans stjålet, de har klipt av låsen og tatt den med seg. Hele sommeren hans med å sykle med venner er ødelagt og jeg blir rett og slett forbannet. Han gråt.  Så jeg håper dere som har tatt sykkelen har et snev av empati og samvittighet og setter sykkelen tilbake for det hadde reddet dagen til min sønn », skriver den fortvilte moren på Facebook.

Hun forklarer at det å kjøpe ny sykkel og bygge den om tar lang tid og krever mye jobb. Charlotte har vært ute og sett etter sønnens sykkel, men uten hell.

«Det er noe jeg aldri kommer til å forstå og det er å stjele fra andre som frarøver de å være aktive med andre», skriver hun i innlegget.

https://www.facebook.com/Chafre79/posts/pfbid02z2gWD1ipzcxL8tX5L1BRVdGLQ4rkKnHoTf13dVwzSfKe11HMMHRkebej4pziGd36l

Etter at hun delte innlegget kom det imidlertid en gladmelding tikkende inn.

– Du blir rørt inn til beinet, sier Charlotte Gjertsen til Romerikes Blad om vendingen i saken.

En av de som hadde hørt om det trasige sykkeltyveriet var nemlig Per-Herbjørn S. Wærp, som er grunnlegger av Askilfondet.

Mandag kveld sendte han en melding til Charlotte:

– «Jeg vil ikke at sønnen din skal være lei seg. Han skal få sykle med vennene sine. Om dere vil, så skal jeg kjøpe en slik sykkel til ham», lød meldingen fra Wærp, som også sendte med en lenke om hva slags sykkel han skulle få.

Hun forteller at hun begynte å gråte da hun leste meldingen, og skjønte at Dennis skulle få ny sykkel.

– Så spurte Dennis hvorfor jeg gråt. Da begynte han å gråte også. Tenk at det finnes så snille mennesker som gir meg en helt ny sykkel, sa Dennis. For ham var dette større enn julaften, sier Charlotte til avisa.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com