Hjem Matoppskrifter Stjernekokk har talt: Dette er Norges beste guacemole

Stjernekokk har talt: Dette er Norges beste guacemole

Guacemole er perfekt til fredagstacoen, og for mange noe av det aller viktigste tilbehøret. Det finnes utallige oppskrifter på den grønne mosen, men med stjernekokken Lise Finckenhagen i spissen har Bama kåret Norges beste guacemoleoppskrift.

I samarbeid med Bama og World Avocado Organization søkte dommerne etter oppskrifter for å finne Norges aller beste. Over 750 oppskrifter ble sendt inn og blant dem var det mange spennende varianter. Oppskriftene inneholdt blant annet ingredienser som bacon, ananas, tobascosaus og jordbærsaus.

Men det var tre oppskrifter skilte seg ut og sto igjen til en finale hvor en jury skulle kåre en vinner. Juryen besto av skiskytter-essene Tarjei Bø og Ingrid Tandrevold, daglig leder i WAO, Xavier Equihua, og stjernekokken Lise Finckenhagen.

Foto: Pixabay

Til slutt ble det Hans Fretheim fra Voss sin guacemoleoppskrift som gikk helt til topps. Oppskriften hans falt i smak hos samtlige av dommerne. Skålene med denne guacemolen ble rett og slett skrapt helt tomme.

Dette er oppskriften på Norges beste guacemole:

  • 2 avocado
  • ½ fedd hvitløk
  • ½ grønn chilli
  • 2 vårløk
  • 2 ss spansk olivenolje
  • ½ lime
  • En liten bunt koriander
  • Salt

Slik gjør du:

Hakk chilli og hvitløk, hell limesaft og olivenolje over og la stå. Mos avocadoen. Hakk vårløk og koriander og bland alle ingrediensene sammen. Smak til med salt.

Denne oppskriften falt virkelig i smak hos dommerne og stjernekokk Lise Finckenhagen forteller hvorfor:

«Den er delikat i smakene. Den har den grønne aromaen fra olivenoljen. Ingen av smakene slåss med hverandre her. Jo grønnere olivenoljen er, jo friskere og mer gress-aktig på smak blir den. Det er typisk for spanske olivenoljer å være grønne i smaken, sier hun.

Har du en favorittoppskrift på guacemole? Del den gjerne med oss i kommentarfeltet vårt på Facebook!

PRØV OGSÅ: Oppskrift på verdens beste romkuler med Nutella

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com