in ,

Guri Melby sto midt i et samlivsbrudd – men ministerposten endret planene

Guri Melby

Venstre-leder Guri Melby og samboeren Thomas var på vei til å gå fra hverandre. En telefon fra Trine Skei Grande endret alt.

Trine Skei Grande fortale Guri Melbye at hun ønsket å gå av som partileder i Venstre. Premissen var, skriver VG, at Melbye sa ja til å bli kunnskapsminister.

Samtidig som hun fikk forespørsel om å bli statsråd, sto Guri Melbye midt i et samlivsbrudd. Hun ringte Thomas og sa at hvis hun skulle si ja til dette, kan ikke de to bo fra hverandre.

Skulle hun bli partileder, ville det bety enda mindre tid med barna, og enda mer av hverdagslogistikken ville falle på Thomas.

– Det er et ganske svært ansvar å legge på Thomas. Jeg spurte ham mange ganger om han var sikker på at jeg skulle si ja til å stille til valg som leder, sier hun til avisa.

Thomas var ikke i tvil om hva som var det riktige å gjøre: Han har bakgrunn fra Venstre, har tidligere jobbet i Venstre og er medlem i partiet, og han ønsket Guri som leder for Venstre.

– Vi har en veldig fin relasjon, sier hun til avisa og legger til at det er litt uavklart.

Politikeren som er født på Orkdal er inne i sin første valgkamp som partileder. Venstre er for første gang på flere år over sperregrensa.

Umulig uten Thomas

– Uten at Thomas hadde gjort det han har gjort det siste halvannet året, kunne ikke jeg ha hatt denne jobben. Det hadde vært umulig, sier hun til avisa.

I tillegg har hun vært kunnskapsminister i en svært krevende tid, med hjemmeskole og koronaregler.

En fridag midt i valgkampen for å nyte sensommeren og få litt tid med ungene gjorde veldig godt, og det føltes enda…

Posted by Guri Melby on Sunday, August 29, 2021

Guri Melby legger ikke skjul på at det mange følelser rundt det å fortelle en såpass personlig historie til media. I et innlegg på Facebook denne helgen skriver hun:

«Takk for alle de fine tilbakemelding på portrettintervjuet i VG helg i dag! Det er både rart, kleint og godt å fortelle min historie – håpet er at det bidrar til å vise at vi politikere lever like forskjellige liv som det folk flest gjør, og at vi som alle andre strever med vårt.
Jeg bruker hver dag til å snakke om politiske saker og politiske løsninger. Det skal jeg fortsette med. For meg har det hele tiden vært en drivkraft å jobbe med politikk som løser hverdagsutfordringer i folks liv. Da tar jeg ofte utgangspunkt i utfordringer jeg kjenner fra venner, bekjente, folk som kontakter meg, eller fra egen hverdag. Det deler jeg mer om i dagens intervju.»

Endte i karantene

Faktisk opplevde også kunnskapsministeren og familien å ende opp i karantene. Det gikk bra med dem, men da det var påvist korona-smitte i barnehagen til barna, ble det hjemmekarantene inntil de hadde testet negativt.

– Vi er jo glade for at det blir tatt grep for å hindre videre smitte. Men det er klart at dagene fort blir lange og monotone med to voksne og tre barn i en leilighet, sa statsråden da det ble kjent at de hadde endt i karantene.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Skuespiller adopterte gutt som levde på søppelfylling: – Han har lært meg å være mer takknemlig for livet

Vil stramme inn regler for elsparkesykler i hele landet