Hjem Nyheter Camilla Stoltenberg: – Jeg tror det er et godt tegn

Camilla Stoltenberg: – Jeg tror det er et godt tegn

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Smittetallene er høye, men Norge har unngått den eksplosjonen i smitte som helsemyndighetene fryktet.

– Det ser ut til at den bratte økningen har blitt mindre bratt, og at det forhåpentlig er et tegn på at det nå vil komme en utflating hvis vi nå fortsetter å ha så strenge tiltak. Ja, det kan være et godt tegn. Jeg tror det er et godt tegn, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg ifølge NTB og Aftenposten til NRK nyhetsmorgen.

Det siste døgnet er det registrert 1.085 nye koronasmittede, dette er 11 færre enn dagen før og 65 færre enn snittet i forrige uke. Det er 270 innlagte og 2,8 prosent av de som tester seg, tester positivt. Totalt er 649 personer døde av covid-19-viruset i Norge.

FHIs beregninger om at vi kunne se 2400 nye smittede hver dag i løpet av denne uken har dermed ikke slått til.

Det kan være et tegn på utflating, men likevel mener Stoltenberg det er nødvendig med de strenge nasjonale tiltakene som regjeringen presenterte tirsdag, blant annet på grunn av påskeferien. 

– Vi trenger å se at antall nye smittede går ned, og at det går ned i områdene som er hardest rammet, i Oslo og Viken særlig. Og vi trenger å se at vi greier å opprettholde testaktiviteten, og helst trenger vi å se at det snur når det gjelder antallet som blir alvorlig syke, altså som er innlagt og trenger intensivbehandling, sier Stoltenberg.

Globalt er det nå registrert over 121 millioner smittede. Antallet døde i verden har passert 2,6 millioner. Verst rammet er USA, Brasil og India.

Tirsdag kveld meldte regjeringen om nye tilstramminger i de nasjonale reglene. Her ble det innført et nasjonalt forbud mot skjenking av alkohol i hele landet, og regjeringen oppfordret til å unngå besøk av mer enn 2 personer i eget hjem. 

– Smittesituasjonen i Norge er ustabil, og i de siste ukene har smittetallene gått opp. Vi er bekymret for konsekvensene hvis mange reiser og møter mange andre personer i påsken, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie da de nye reglene ble lagt frem.

Helseministeren understreket at smittesituasjonen blir fulgt nøye, og at tiltakene kan endres på kort varsel.

LES OGSÅ: Erna avlyser påskeferien – Jonas drar på hytta

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com