Hjem Nyheter Stoltenberg: Tror atomretorikken har som mål å presse Nato til å slutte å støtte Ukraina 

Stoltenberg: Tror atomretorikken har som mål å presse Nato til å slutte å støtte Ukraina 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Å potensielt la Putin vinne krigen i Ukraina mener Natos generalsekretær Jens Stoltenberg utgjør en større risiko enn å fortsette å støtte Ukraina videre i krigføringen.

– Vi må steppe opp støtten, og denne støtten har vist seg å være særdeles viktig, fordi det har først sørget for at Ukraina har kunne presse russerne ut av områdene rundt Kyiv, og stagnert den russiske offensiven i Donbas, og lansert et motangrep, hvor de har klar å gjenvinne og ta tilbake store deler av territoriumet i Donbas og presset russerne ut av de sørlige delene og i Kherson, sier Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, ifølge TV 2 i et intervju med Deutsche Welle.

Til tross for at ukrainerene har vist seg å lykkes med flere motangrep, sier Stoltenberg tydelig fra i intervjuet at støtten fra Nato-landene må opprettholdes så lenge det trengs.

Løsningen til Stoltenberg er å snakke direkte med industrien for å opprettholde lagrene med våpen, ammunisjon og andre essensielle utstyrsleveranser.

Dette for å både opprettholde vårt eget forsvar og samtidig opprettholde støtten til Ukraina.

I intervjuet sier han at han tror atomretorikken fra Russland har som mål å presse Nato til å slutte å støtte Ukraina. Og Stoltenberg er tydelig på at det ikke er aktuelt at Nato lar seg presse:

– Da vil Putin vinne i Ukraina, og dersom han vinner, så vil det sende et veldig farlig budskap til alle autoritere ledere, om at dersom de bruker militære styrker på en brutal måte og bryter internasjonal lov – så når de målene sine, sier han i intervjuet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com