Hjem Nyheter Stor eksplosjonsfare: Sperrer av populært område midt i Bergen

Stor eksplosjonsfare: Sperrer av populært område midt i Bergen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Zachariasbryggen som ligger midt i Bergen sentrum er nå sperret av på grunn av stor eksplosjonsfare.

Bakgrunnen er at en propantank som normalt har tilholdssted på havets bunn, nå løsnet og kommet opp under kaien. Dette melder Bergensavisen søndag ettermiddag.

– Det er et firma som holder på med gass ved bryggen, forteller vaktkommandør ved 110-sentralen, Ole Jakob Hartvigsen, til BA. 

Området som ligger midt i Bergen sentrum er et populært rekreasjonsområde med en rekke restauranter og utesteder. Nå er deler av området sperret av.

– Det som har skjedd er at en propantank på 6,4 kubikk har løsnet, og blitt presset opp under kaien. 

Det skal foreløpig ikke være noen lekkasje. 

– Vi er redd for at den kan bli skadet på grunn av høyvannet. Nå prøver vi å brenne av gassen, men vi venter på lavvann slik at de kan få kontroll på tanken. 

Til Bergens Tidene sier politiet kort før klokken 18 at det mest kritiske nok er over. Men det stort område rundt Bryggen er altså evakuert. Politiet jobber fortsatt med å sikre gasstanken.

– Situasjonen er ikke avklart enda, sperringene beholdes. Beboere i området trenger ikke å forlate husene sine, men de må holde vinduene lukket om de er vendt ut mot Zachen, skriver politiet ifølge Bergens Tidene

Alle som har oppholdt seg i området skal ha mottat en SMS der de har blitt bedt om å evakuere.

Brannvesen, politi og ambulanse er på stedet. Ftykten er at høyvannet kan presse tanken opp i bryggen og gjøre skader på tanken.

Lavvannet, som vil være til hjelp, kommer ikke før klokken 20:00 i kveld.

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com