in

Stor etterspørsel etter sommer-tilbud – må si nei til hudrevis av håpefulle familier som ønsker ferie

familieferie
Foto: Canva

På grunn av stor pågang kan Blå Kors i år bare gi et sommerferie-tilbud til 1 av 5 søkere. I fjor fikk 1 av 4 som søkte et tilbud. Totalt har om lag 700 personer fått plass på sommerens ferietilbud.

Blå Kors opplever svært stor interesse fra familier landet rundt, for å bli med på ulike ferieaktiviteter gjennom sommeren. 

I år vil om lag 150 familier motta et ferietilbud, og over 500 familier har de dessverre ikke mulighet til å gi et tilbud.


–  Behovet fra sårbare familier som ønsker å delta, øker for hvert år. Det forteller oss at det er mange som har det veldig vanskelig. Vi ønsker at familiene skal få mulighet til å skape fine ferieminner i trygge og gode rammer. Gode ferieminner er ikke en selvfølge for alle, sier generalsekretær i Blå Kors, Trine Stensen, i en pressemelding

Blir nedringt av fortvilte foreldre

Det er mange grunner til at familier søker på Blå Kors sine tilbud.

–Deltakerne som benytter ferietilbudene til Blå Kors, har forskjellige utfordringer og variert bakgrunn. Men vi ser ofte utfordringer knyttet til avhengighet, lavinntekt og psykisk helse, sier Stensen.

Stensen forteller at Blå Kors blir nedringt av fortvilte foreldre som ønsker så sterkt å ha en ferie med barna sine, noe å glede seg til, og noe å glede seg over når sommeren er ferdig. 

– Det gjør vondt å avvise familier fordi tilbudene er fulltegnet. Det er veldig sårt for de barna, som innerst inne vet at det ikke skjer noe. Det kan føre til mer utenforskap, bekymringer og psykiske utfordringer, sier Stensen.  

Mangler midler

For å gi enda flere personer et ferietilbud er Blå Kors helt avhengig av midler fra privatpersoner, bedrifter og andre samarbeidspartnere. 

–Alle kan være med å gjøre en forskjell ved å støtte arbeidet vårt økonomisk. Vårt overordna mål er at vi en dag kan gi alle som søker et tilbud, men det er dessverre langt igjen dit, avslutter Stensen. 

Om Blå Kors ferier:

Blå Kors ferier er et gratis, rusfritt ferietilbud for familier som har rusavhengighet, psykiske utfordringer, eller lavinntekt tett på livet.

Tilbudet gjelder for familier i hele landet. Familier som blir tildelt ferie i Blå Kors regi får blant annet tilbud om opphold på feriesentre, hoteller, campinghytter og organisert ferie sammen med andre familier. 

I løpet av2021 hadde Blå Kors ferier med over 1600 personer på ulike ferietilbud. Totalt 362 familier fra 75 kommuner.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Gaute Ormåsen

Gaute Ormåsen prøver ny behandlingsmetode som gir håp for tinnitus-pasienter

Skal du ha sommerjobb? Dette må du passe på