Hjem Nyheter Stordalen til VG: – Vi flytter ikke. Norden har gitt meg muligheten og jeg skal være med å utvikle og bygge det

Stordalen til VG: – Vi flytter ikke. Norden har gitt meg muligheten og jeg skal være med å utvikle og bygge det

En rekke norske milliardærer har flyttet til Sveits, og de fleste av dem oppgir skatt som årsak. Hotellkonge Petter Stordalen er derimot soleklar på at han blir i Norge.

Flere eksperter NRK har snakket med peker på de svært gunstige skattefordelene i landet er en sannsynlig årsak. Sveits rangeres nemlig som nummer 5. på organisasjonen Tax Justice Networks liste over verdens største skatteparadis.

Sammenliknet med andre skatteparadis, har også Sveits en sentral posisjon i Europa, og svært høy levestandard.

Bjørn Dæhlie, Kjell Inge Røkke og Stein Erik Hagens datter, Caroline Hagen Kjos, er bare noen av de mange norske milliardærene som har flyttet til Sveits.

Tax Justice Network anslår at Sveits alene forårsaker andre land et årlig tap på 2 milliarder dollar ved å tilby milliardærer fordelaktige skatteregler. For Norge medfører flyttingen et tap på hundrevis av millioner kroner i året.

I et intervju med VG er hotellgründer Petter Stordalen klar i talen på hva som er viktig når han skal utvikle selskapet videre.

– Vi skal ta tilbake det vi hadde før pandemien; det som ble tatt fra oss; å dele opplevelser, reise og å være sammen. Strawberry skal ikke bare tilby overnatting, men en rekke tilbud, gjennom spa, restauranter, konferanser og andre aktiviteter, sier Stordalen til avisa.

Og han legger til at det ikke kommer til å skje fra Sveits.

–Vi flytter ikke. Norden har gitt meg muligheten og jeg skal være med å utvikle og bygge det som er verdens beste samfunn, sier hotellkongen.

Han mener at det aller meste er svært bra her, og sier at de siste fem prosentene er utfordringer vi som samfunn kommer til å løse.

– Glem den amerikanske drømmen. Den nordiske drømmen er en av få som virkelig lever, sier Petter Stordalen til VG.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com