Hjem Historier fra livet 17-åringen fikk bakoversveis da hun så hvem som hadde kommet inn i huset – Ringe umiddelbart moren

17-åringen fikk bakoversveis da hun så hvem som hadde kommet inn i huset – Ringe umiddelbart moren

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Robyn Dow fra Cardiff spilte golf da hun ble oppringt av sin 17 år gamle datter, Becky, som fortalte at det var en enorm fugl i huset deres.

Under den voldsomme heten som har rammet store deler av Europa i sommer, også Walse, lot familien døren stå åpen for å få litt trekk slik at de kunne kjølig seg noe ned. Den åpne døren fristet også storken Bryn som hadde rømt fra en dyrehage. Hun spankulerte rett inn i familieboligen og hveste truende mot husets opprinnelige beboere da de nærmet seg.

Storken ville ikke ut når den først var kommet inn i huset. Foto: privat

Familien måtte til slutt tilkalle hjelp fra en frivillig svaneredningsmann som iført brukte pansrede klær klarte å få den digre fuglen ut av huset.

– Jeg var halvveis rundt golfbanen da jeg ble oppringt av datteren min som sa at det var en gigantisk fugl i huset. Hun beskrev det som en pelikan eller noe, forteller Robyn Dow til den britiske avisen Daily Mirror.

Storken ble tatt godt hånd om. Foto: Privat

– Hun sa at den hadde kommet inn gjennom en åpen dør, og at hunden vår holdt på å tørne i hagen mens fuglen var i huset og nektet å gå. Datteren min hadde gått ovenpå og barrikadert seg på rommet sitt, forteller huseieren videre.

Datteren Becky som går i sjette klasse forteller at hun lurte på om hun virkelig så det hun så…

– så løp jeg, sier hun.

Moren trodde først at datteren overdrev, og ba en nabo se innom. Da naboen bekreftet at det virkelig var en veldig stor fugl hjemme hos dem kom hun seg hjem. Da hadde storken spankulert opp trappene, og var ganske aggressiv og hveste mot Robyn.

En lokal redningstjeneste for svaner kom til unnsetning med vernehansker og -klær. Da de klarte å få et teppe over storken slik at de fikk dempet den såpass at det var mulig å få den ut av huset., oppdaget de også merkelappen på fuglens ben som tilsa at den kom fra Wild Zoological Park i Wolverhampton, 185 kilometer unna.

Det viste seg at fuglen som er tre måneder gammel ble født i dyrehagen. Storken lyder navnet Bryn og var en av fire storker som fløy av gåre i helgen.

– Vi har den største gratis fugleutstillingen i landet. Også en flokk på 20 hvite storker: Disse fire er de siste babyene som har blitt med i flokken. Med varmen vi har opplevd, har de blitt fanget av termikk og deretter angrepet av ville måker som skyver dem ut av kurs, forklarer en talsperson for dyrehagen.

Den ene storken havnet i Newport og de to andre dro til Worcester. Kun Bryn kom seg så langt som til Cardiff.

Bryn er nå tilbake med resten av flokken, og familien Dow har antagelig blitt mer forsiktige med å holde dørene åpne.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com