Hjem Viralt Storm på internett etter at småbarnsmoren innrømmet å lage matpakker for fem uker i gangen

Storm på internett etter at småbarnsmoren innrømmet å lage matpakker for fem uker i gangen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Barn trenger fersk mat, mener kritiske røster på internett etter at småbarnsmoren Elise innrømmer at hun lager 27 smørbrød om gangen som barnet hennes kan ha med seg som skolemat.

Den velorganiserte småbarnsmoren Elise har satt i gang en heftig debatt etter at hun avslørte hvordan hun lager matpakker for fem uker i løpet av fem minutter.

Saken er omtalt av en rekke medier, blant annet Daily Mail og australske 7 News.

På en australsk Facebook-gruppe forklarer Elise at hun lager et gigantisk parti med 27 smørbrød som barnet hennes kan ta med på skolen. Det at hun slipper å smøre matpakke hver morgen frigjør tid om morgenen, når stressnivået gjerne er ekstra høyt i barnefamilier.

Hun legger smørbrødene i fryseren og lar dem tine over natten. Før barnet hennes skal på skolen, legger hun smørbrødet i matboksen.

Men hennes tidsbesparende grep har fått hundrevis av foreldre til å reagere. Mange mener brødet blir bløtt etter å ha vært frosset, og mange mener det må smake litt rart.

– Bare for å gjøre det klart, jeg forventer ikke at barnet mitt skal spise bløte smørbrød. De tiner godt over natten. Jeg forventer heller ikke at barnet mitt skal spise frosne smørbrød. De tines kvelden før, sier Elise til de mange skeptikerne i kommentarfeltet.

Hun har også delt et bilde som viser en rekke stablede smørbrød, pakket inn i plastfolie, og klare til å legges i fryseren.

I kommentarfeltet sier Elise at nøkkelen til å forhindre at brødet blir bløtt er å bruke mat med lavt vanninnhold, noe som betyr at salat og agurk bør unngås.

– Vi legger til alle disse tingene om morgenen. La smørbrødet tine over natten på benken og tilsett deretter salaten i smørbrødet om morgenen, skriver hun.

Det er også barnet som får velge pålegg. Og det vanker både corned beef, kaldt lammestek, posjert kylling og ost i matpakkene.

Mens mange har vært bekymret for matkvaliteten er det andre som har testet Elise sitt tips, og bekrefter at det fungerer bra. Atter andre sier at foreldrene deres pleide å gjøre det samme da de var barn.

– Faren min var alenefar som oppdro tre barn samtidig som han jobbet fulltid. Han gjorde alltid dette på søndagskveldene. Vi har aldri klaget, og det har alltid smakt godt, opplyser en kvinne.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com