torsdag, juli 29, 2021

Større bryster av Pfizer-vaksinen – kan det stemme?

Mest lest nå

På sosiale medier har det den senere tiden spredd seg et rykte om at man får større bryster av Pfizers koronavaksine.

Det kan tenkes at tenåringen som la ut påstanden om at hun hadde gått opp en BH-størrelse på TikTok hadde helt rett. Det var i alle fall flere hundre kommentarer på innlegget, der flere kunne melde at de hadde opplevd det samme.

Også i USA har dette fenomenet vært en del omtalt. Nå forklarer overlege Heinrich Backmann ved brystdiagnostisk senter på Nordlandssykehuset i Bodø hva som skjer:


– Vi har sett at noen kvinner har fått større og mer synlige lymfeknuter på den siden sprøyten blir satt, sier han til NRK.

Backmann forklarer videre at det ikke er uvanlig å ha lymfeknuter. Det er en måte kroppen håndterer betennelser eller infeksjoner. Og om noen hadde håpet å bytte ut silikon med koronavaksine, så er nok det en dårlig ide: Effekten er kortvarig. Etter maksimalt et par uker går knutene tilbake til normalen.

Men siden man risikerer hovne lymfeknuter som en bieffekt av vaksinen, sier overlegen videre at kvinner som skal ta mammografi bør gjøre dette enten før de tar vaksinen eller tidligst fire uker etter vaksinen er satt. Han sier videre at han hittil ikke opplevd at forstørrede lymfeknuter har vært et problem i forbindelse med mammografi.

Mange rykter

Medisinsk fagdirektør i Statens legemiddelverk bekrefter han har hørt om dette både i sosiale medier men også fra amerikanske myndigheter. Også han viser til lymfeknuter, og sier at når lymfeknutene i  armhulen blir større kan de presse brystene litt fremover slik at man kan få en følelse av at brystene har blitt større.

Å lese seg opp om bivirkninger på sosiale medier er ellers kanskje ikke så lurt. Det går ganske mange rare rykter der.

– Et av de mest besynderlige ryktene er at man blir magnetisk etter man er vaksinert. Det er selvsagt rent og skjært sludder, sier Madsen.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter