lørdag, juni 12, 2021

Stortinget sier «nei takk» til Greta Thunberg

Mest lest nå

I går skrev vi om MDG som ønsker Greta Thunberg på talerstolen i Stortinget. Forslaget møter motstand hos partiene.

MDG har tatt initiativ til at Greta Thunberg skal tale i Stortinget i august. En av dem som reagerte kraftig var Frp-leder Sylvi Listhaug.


På Facebook beskrev Listhaug sine motforestillinger mot at svenske Thunberg skulle på talerstolen i Stortinget:

– Greta Thunberg har ingenting på Stortingets talerstol å gjøre! Jeg forstår godt at aktivistene i MDG vil invitere den største klimaaktivisten av dem alle. Men det norske Stortinget og det norske folk har ingen behov for å bli belært av Thunberg om hvordan vi skal leve våre livskriver Listhaug før hun poengterer at vi trenger klimaløsninger som kutter utslipp fremfor dommedagsprofetier.

– Vi trenger klimaløsninger som reelt kutter utslipp og bruker ny teknologi, ikke enda flere dommedagsprofetier og klimaforslag som skal piske og plage folk.

– Thunberg har allerede vært ute og kritisert norsk olje- og gassproduksjon, og mener i likhet med MDG at denne virksomheten skal legges ned. Noe som vil føre til at utslippene i verden kan gå opp, og norske oljearbeidsplasser flagges ut til Russland og Saudi-Arabia. Det vil gjøre det norske folk og staten langt fattigere, skriver Listhaug.

Ikke er hun norsk, og ikke er hun folkevalgt

Nå viser det seg at heller ikke de andre partiene faller for forslaget til MDG.

Ifølge Nettavisen har også Arbeiderpartiet, Høyre og Senterpartiet takket nei til forslaget om Thunberg på talerstolen.

Flertallet ønsker ikke Thunberg på talerstolen i Stortinget. Foto: Wikipedia

Høyres parlamentariske leder Trond Helleland sier i følge avisen at Stortinget både i 1999 og 2005 sa nei til Sør-Afrikas frigjøringskjempe Nelson Mandela. Han poengterer også at Thunberg verken er norsk eller folkevalgt.

– Stortingets talerstol er folkets valgte representanters talerstol. Derfor blir det et nei fra oss til Greta Thunberg. Ikke er hun norsk, og ikke er hun folkevalgt, sier han.

Er du enig i avgjørelsen? Bruk gjerne kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter