Drammenseren Masud Gharahkhani (Ap) har allerede rukket å bli en populær politiker etter han senhøstes ble kjent for folk flest som vår nye Stortingspresident. Men da han ble utnevnt til stortingspresident var kommentarene så stygge at kommentarfeltene måtte stenges.
«Han burde i det minste ha vært født i Norge for et slikt verv», kommenterte en kvinne ifølge VG da TV 2 delte en nyhetssak om den nye stortingspresidenten på Facebook.
«Blir vel forbud mot julesang og nisselue på Stortinget nå», skrev en annen.
Den rasistiske hetsen ble så grov at TV 2 ifølge VG tilslutt så seg nødt til å stenge kommentarfeltet.
Masud Gharahkhani er klar på at vi må tak i hetsen.
– Første gang du opplever hat, går det veldig inn på deg. Da folk la ut meldinger på sosiale medier om at de hatet meg, uten noen gang ha truffet meg, ble jeg veldig lei meg. Etter hvert som du blir en mer dreven politiker, blir du dessverre mer vant til hatet, sier han videre i intervjuet.
Les også: Stortingspresidenten er i karantene – sønnen testet positivt
Samtidig har han selv tatt et valg, og leser heller heiaropene. Og de har det blitt ganske mange av etterhvert. Folk liker denne mannen som ofte omtales som buldoseren fra bygda – fordi han snakker tydelig og forståelig, og han later til å ta oppgaven med å rydde opp i pengerotet på Stortinget på største alvor.
Etter år med avsløringer om politikeres rot med både reiseregninger og pendlerboliger er Masud Gharahkhani innsatt som Stortingspresident for å rydde i rotet.
– Vi har hatt store utfordringer over lang tid, og vi er nødt til å rydde opp for å gjenvinne tilliten hos folket vi skal tjene, sa Gharahkhani til TV 2 kort etter han ble Stortingspresident.
Han understreket at Stortinget ikke skal handle om kaos rundt stortingsrepresentantenes ulike ordninger, men i stedet om å løfte utfordringer folk har i hverdagen og løse dem politisk.
Les også: – Alle barn bør bli med på skolens julegudstjeneste i kirka
Gharahkhani forstår at de mange avsløringene skader Stortingets omdømme blant befolkningen.
– Folk er skuffa, og det forstår jeg, uttalte han til TV 2.
Stortingspresidenten forteller at de stiller seg noen spørsmål når de gjennomgår endringene.
– Er de rettferdige? Har de legitimitet hos folk? Har vi ordninger som ikke kan misforstås? Vi må ha ordninger som kan kontrolleres og gir tillit og åpenhet om alt, uttalte Gharahkhani.