lørdag, februar 22, 2020
Nyttig Støvsuger du levende edderkopper? Det bør du slutte med

Støvsuger du levende edderkopper? Det bør du slutte med

– Å støvsuge edderkoppen vil bare hjelpe en liten stund.

-

Er du en av dem om er raskt med å finne frem støvsugeren når du ser en stor edderkopp? Vel, om du tror at du blir kvitt edderkoppene av den grunn må du kanskje tro om igjen.

I følge Illustrert Vitenskap kan en edderkopp nemlig overleve i lang tid i støvsugeren din. Faktisk opp til flere måneder.

Magasinet skriver at dersom edderkoppen ikke blir skadet på vei ned i støvsugerposen, vil den gjøre alt den kan for å komme seg ut igjen. Videre skriver de at en edderkopp kan overleve så lenge som 200 dager uten mat.

Kommer de seg ut igjen? 

Simon Lockrey har jobbet med å designe støvsugere. Han fikk spørsmål fra education.abc om nettopp dette spørsmålet; kommer edderkopper seg ut igjen av støvsugeren?

støvsuge edderkopp
Har det egentlig noe for seg å støvsuge edderkopper? Foto: Pixabay

– Det kan de helt klart. Men det avhenger av støvsugeren. Dersom støvsugeren ikke er tett og det er passasje ut, vil de fleste edderkopper komme seg ut igjen. Men det beror selvfølgelig på at edderkoppen ikke har blitt alvorlig skadet da den ble sugd ned i støvsugerposen.

Noen modeller er «edderkoppsikker»

Lockrey forteller videre at det ikke er alle støvsugere en edderkopp kan komme seg ut igjen av.

– Noen modeller har «indre dører» som bare åpner seg en vei, de åpner seg altså bare for det som blir sugd inn i støvsugeren. Men de fleste støvsugerne har ikke disse dørene. Det er stort sett håndholdte støvsugere som har disse løsningene. Det vil si at de edderkopper vil kunne komme seg ut igjen fra de fleste støvsugere.

– Å støvsuge edderkoppen vil bare hjelpe en liten stund. Den kommer gjerne ut igjen når du skal tømme posen. Så da er du tilbake til utgangspunktet, sa Preben Ottesen fra Folkehelseinstituttet til ABC Nyheter i 2015.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Fireåringer savnet fra barnehage – politiet ber om din hjelp

Fire barn er savnet fra en barnehage på Fagerstrand i Nesodden kommune. Nå ber politiet om hjelp.  Alle barne er fem år gamle og skal...

Den hjerteskjærende videoen av 9-åringen går verden rundt – dette er konsekvensene av mobbing

En fortvilet småbarnsmor delte denne uken en video av sin ni år gamle sønn. Quaden (9) opplever daglig mobbing og ønsker ikke lenger å...

Derfor må du ikke bygge egne varder på fjellet – forsker sjokkert over den norske fjellheimen

Er du en av dem som bygger varder når du går på fjelltur? Du er i så fall ikke alene, og dette må det...