Hjem Nyheter Støvsugerselger fengslet: Folk fra hele landet sier de er svindlet av denne nettbutikken

Støvsugerselger fengslet: Folk fra hele landet sier de er svindlet av denne nettbutikken

Flere reagerte på at tilbudet var for godt til å være sant, men muligheten for å betale via Klarna har beroliget mange.

12. september 2021 ble selskapet Vanebo Media AS registrert i Harstad. Selskapet er ansvarlig for netthandelen Viomix. En mann fra Namdalen står oppført som daglig leder og eier av bedriften, som ifølge beskrivelsen driver butikk med sports- og friluftsutstyr. Det skriver Namdalsavisa.

Den norskspråklige butikken Viomix har fått en rekke klager og politianmeldelser mot seg. Tilbudene var fantastiske, men mange har blitt beroliget over at tilbudene som var mistenkelig gode kunne betales gjennom Vipps og Klarna.

Facebook-gruppa «Lurt av Viomix» har i skrivende stund 436 medlemmer.

Oppland Arbeiderblad forteller om en mann bosatt i Gjøvik som ønsker å være anonym: Han bestilte en robotstøvsuger fra nettsiden. 4. januar. Da han fikk beskjed om at pakken var utlevert lå det en liten pakke i postkassa som slettes ikke kunne være noen robotstøvsuger.

En annen person OA har snakket med, sier at han så på annonsen ganske lenge før han fant ut at han skulle bite på. For sikkerhets skyld tok han også en telefon til Klarna, og sier han fikk tommel opp derfra.

– Jeg satt trofast og ventet og ventet, og fikk så melding om at det var en sending på vei fra Kina. Det tenkte jeg var rart, og tenkte først at vi fikk en støvsuger i posten som det måtte betales toll på, og at det da endte opp med å bli like dyrt. Men det som kom, var et lite filter rett i postkassa, sier mannen til OA.

skjermdump: Facebook

Lignende historie har gjentatt seg for en rekke kunder. Også for Bjørn Holmedal fra Trondheim, som har valgt å stå frem og fortelle om svindelen til avisa Nidaros kan berette om en omtrent identisk og like kjedelig kundeopplevelse som de to mennene omtalt i OA hadde:

Holmedal forteller at det virket troverdig ettersom firmaet er oppført i Brønnøysundregisteret, har en norsk webside med norsk .no-domenenavn og dessuten også tilbød betaling gjennom Klarna og Vipps.

Avisa Nidaros har vært i kontakt med mange andre som ikke ønsker å stå frem i avisa, men som forteller lignende historier.

Etterhvert som klagene og politianmeldelsene har rent inn i saken har Namdalsavisa gjentatte ganger forsøkt å få innehaveren i tale gjennom flere kanaler, uten å lykkes. Gjennom et familiemedlem formidler han at noen har misbrukt hans identitet, og at han er uskyldig.

Kort etter at saken begynte å få omtale i lokalpressen haglet politianmeldelsene inn.

– Saken vokser fra dag til dag, uttalte etterforskningsleder Kristin Olsen ved Steinkjer politistasjon ifølge iHarstad til Namdalsavisa.

3. februar opplyste Namdalsavisa at støvsugerselgeren er pågrepet og ble fremstilt for fengsling samme dag. Politiet skal da ha mottatt over 50 anmeldelser.

Tags:

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com