in

Studie: Hagearbeid er som en time på treningsstudio

Trening er nødvendig for både kropp og sinn, men kan ofte føles som et ork for mange. En god nyhet er at hagearbeid er som en skikkelig god treningsøkt, og det er jo perfekt for årstiden vi er inne i nå.

Nå er det på tide å jobbe i hagen. Legge til rette for fargerike blomster eller kanskje grønnsaker? Har du hagearbeid som hobby er du ekstra heldig. Kos deg glugg i hagen din og tren kroppen samtidig! I tillegg er det gratis, hagen din blir fin, og du får masse frisk luft på kjøpet. Kan det bli bedre?

Studiet som har forsket på denne type arbeid ble utført av forskere fra Kina, Texas og North Carolina. Det inneholder hele 11 års data og involverer nesten 90 000 deltakere. Forskerne så på fysiske fritidsaktiviteter som hagearbeid, dans og turgåing og fikk fascinerende resultater fra de som gjorde en liten mengde av slike aktiviteter hver uke, skriver Better Homes and Gardens.


Foto: Pixabay

De som holdt på en times tid med hagearbeid i uken reduserte risikoen for ulike sykdommer med hele 18 prosent.

Reduserer fall og stress hos eldre

Større grad av fysisk aktivitet hadde selvsagt bedre resultater. 150 til 299 minutter fysisk aktivitet i uken førte til en reduksjon av dødelighet med 31 prosent. Sammenlignet med ett medlemskap på et treningssenter har hagearbeid også blitt knyttet til en nedgang i depresjon, angst og overvekt. For eldre kan det også bidra til å redusere fall, stress og behovet for medisiner.

LES OGSÅ: Kryssord, strikking og hagearbeid er medisin i forhold til å forebygge Alzheimers

Bare å sette i gang med hagearbeidet altså. Del gjerne artikkelen videre med hageglade mennesker eller noen som burde komme i gang med hagen for i år!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

svenske hollywoodfruer

Svenske Hollywoodfruer legges ned: – Trist men på tide

Katarina Flatland

Katarina Flatland blir mamma for første gang