Hjem Nyheter Studie: Så lenge er man immun korona

Studie: Så lenge er man immun korona

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Har du først hatt korona har kroppen din også utviklet antistoffer mot viruset. Men forskere har vært usikre på hvor lenge immunsystemet «husker» viruset.

De som blir friske etter en covid-19 infeksjon, er beskyttet mot viruset i minst seks måneder og sannsynligvis mye lenger, konkluderer en studie nylig publisert i det anerkjente tidsskriftet Nature.

Dagbladet skriver at studien fant ut at immunsystemet «husker» viruset, og fortsetter å bedre kvaliteten på antistoffene selv etter at infeksjonen har gått over.

Dette skal gjelde for flere mutasjoner av viruset, som blant annet mutasjonen fra Sør-Afrika, mener forskerne fra Rockefeller University.

RELATERT: Så lenge overlever koronaviruset på ulike overflater

Selv om antistoffene mot covid-19 sank betydelig etter det hadde gått seks måneder siden infeksjonen, har immunsystemet en mer effektiv måte å håndtere virus på: Hukommelses-B-celler.

Forskerne fant at hukommelsescellene etter seks måneder ikke hadde sunket, men økt i noen tilfeller. I tillegg hadde disse cellene forbedret forsvaret sitt gjennom flere forandringer – selv etter infeksjonen hadde gitt seg. Antistoffene hukommelsescellene produserte var mer effektive enn de originale, hadde bedre evne til å feste seg til viruset og kunne gjenkjenne mutasjoner.

RELATERT: Dette er symptomene på det muterte viruset

Forskerne bak studien finner hukommelsesceller mot viruset opptil seks måneder etter en infeksjon. Førstelektoren påpeker at dette er så lenge vi har data foreløpig, men ser ikke bort fra at immuniteten mot covid-19 kan vare mye lenger.

– Det er ikke utenkelig at man har immunitet opptil ett år, kanskje lenger.

Selv om forskning viser at man kan være immun mot ny sykdom i minst seks måneder, mener Gregers dette ikke er en grunn til å la være å vaksinere seg om man har vært smittet av covid-19.

RELATERT: Disse vaksine-bivirkningene må du være forberedt på

– Et viktig prinsipp i vaksinasjon er at man får vaksine flere ganger for å etterlikne en ny eksponering. For hver gang man vaksineres blir hukommelsescellene forsterket og immuniteten øker.

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com