fredag, februar 28, 2020
Forskning Studie viser at den yngste i søskenflokken har størst...

Studie viser at den yngste i søskenflokken har størst sjanse for å bli millionær

-

Det er ikke alltid det er like greit å være den yngste i søskenflokken. Man får ikke like mye oppmerksomhet av foreldrene som sine eldre søsken fikk da de var små. Det finnes nesten ingen babybilder av en. Man må tilbringe hele barndommen i arveklær etter eldre søsken, og man ble jevnlig ertet av de store.

Men det finnes også noen fordeler ved å være yngst. En undersøkelse viser nemlig at den yngste i søskenflokken også er den som har størst sjanse for å bli millionær. Yngstemann har nemlig størst sjanse til å starte sitt eget firma, og tjene store penger der.

Studien, som er publisert i journal of Personality and Individual Differences ble utført av flere forskere ved universitetet i Birmingham. Det skriver Metro.

Dobbelt så stor sjanse

Forskerne fulgte over 6.300 britiske menn og kvinner som ble født i 1970, og som vokste opp med søsken. I familier der det var to søsken, og der ingen av foreldrene drev egne firmaer, hadde den yngste 49 prosent større sjanse enn den eldre, til å bli sin egen sjef og millionær innen en alder av 38 år.

LES OGSÅEndelig bevist : Den yngste i søskenflokken er foreldrenes gullunge

De som vokste opp i familier der de var yngst av tre søsken, hadde 43 prosent sjanse til å starte eget firma og bli rik, i forhold til eldstemann.

Forskerne tror dette kommer av at den yngste i familien ofte vokser opp til å bli mer risikovillig enn eldre søsken. De yngste er rebellene i familien, og bryr seg ikke så mye om regler og normer.

Er du minst i søskenflokken? Det kan gi deg en god økonomisk fremtid skal man tro dette studie. Foto: Canva

Gjelder ikke i alle familier

Men dette resultatet gjaldt bare i familier der foreldrene ikke drev egne firmaer. I de familiene der foreldrene var gründere selv, endret resultatet seg.

Da var det nemlig den førstefødte og den mellomste som hadde størst sjanse til å starte egne lønnsomme bedrifter. I disse familiene, hadde yngstemann bare 18 prosent sjanse til selv å starte en bedrift.

LES OGSÅBåndet mellom søskenbarn er viktig – her er noen grunner til at dere bør holde kontakten

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Etter å ha blitt forlatt to ganger, fikk 11-åringen endelig en adoptivfar og et hjem

11 år gamle Anthony ble først forlatt av sine biologiske foreldre da han var to år gammel. Fire år gammel ble...

I dag fyller Thomas Numme 50 – se den herlige gratulasjonen fra Harald Rønneberg

"Jeg kunne ikke drømt om en bedre venn." Det skriver Harald Rønneberg i et innlegg på Instagram...

Kjære travle mennesker: – ta tilbake familiesammenkomstene

"Det har skjedd et dødsfall. Familiesammenkomster er i ferd med å svinne hen..." Slik starter innlegget til Alison...