in

Studie viser at den yngste i søskenflokken har størst sjanse for å bli millionær

søsken

Det er ikke alltid det er like greit å være den yngste i søskenflokken. Man får ikke like mye oppmerksomhet av foreldrene som sine eldre søsken fikk da de var små. Det finnes nesten ingen babybilder av en. Man må tilbringe hele barndommen i arveklær etter eldre søsken, og man ble jevnlig ertet av de store.

Men det finnes også noen fordeler ved å være yngst. En undersøkelse viser nemlig at den yngste i søskenflokken også er den som har størst sjanse for å bli millionær. Yngstemann har nemlig størst sjanse til å starte sitt eget firma, og tjene store penger der.

Studien, som er publisert i journal of Personality and Individual Differences ble utført av flere forskere ved universitetet i Birmingham. Det skriver Metro.


Dobbelt så stor sjanse

Forskerne fulgte over 6.300 britiske menn og kvinner som ble født i 1970, og som vokste opp med søsken. I familier der det var to søsken, og der ingen av foreldrene drev egne firmaer, hadde den yngste 49 prosent større sjanse enn den eldre, til å bli sin egen sjef og millionær innen en alder av 38 år.

LES OGSÅEndelig bevist : Den yngste i søskenflokken er foreldrenes gullunge

De som vokste opp i familier der de var yngst av tre søsken, hadde 43 prosent sjanse til å starte eget firma og bli rik, i forhold til eldstemann.

Forskerne tror dette kommer av at den yngste i familien ofte vokser opp til å bli mer risikovillig enn eldre søsken. De yngste er rebellene i familien, og bryr seg ikke så mye om regler og normer.

Er du minst i søskenflokken? Det kan gi deg en god økonomisk fremtid skal man tro dette studie. Foto: Canva

Gjelder ikke i alle familier

Men dette resultatet gjaldt bare i familier der foreldrene ikke drev egne firmaer. I de familiene der foreldrene var gründere selv, endret resultatet seg.

Da var det nemlig den førstefødte og den mellomste som hadde størst sjanse til å starte egne lønnsomme bedrifter. I disse familiene, hadde yngstemann bare 18 prosent sjanse til selv å starte en bedrift.

LES OGSÅBåndet mellom søskenbarn er viktig – her er noen grunner til at dere bør holde kontakten

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

halvdan sivertsen

Halvdan Sivertsen hedres av Kongen

Therese Johaug

Bekrefter at familieforøkelse er i tankene