lørdag, september 26, 2020

Ny studie viser at kvinner er bedre enn menn til å tolke hundens signaler

Mest lest nå

Det sies at hunden er menneskets beste venn, og nå foreligger det altså også forskning som viser at hunden kanskje foretrekker kvinner fremfor menn. I hvert fall viser det seg at kvinner har lettere for å forstå hundens signaler enn menn, hvilket i følge forskerne er oppsiktsvekkende.

Selv om de fleste nok forstår hva hunden mener når den klorer på døra eller tigger ved  bordet, sender den også ut en lang rekke signaler som kan være betraktelig vanskeligere å tolke. For å finne ut av dette iverksatte en gruppe ungarske forskere i følge Independent et spennende prosjekt hvor 40 forsøkspersoner skulle tolke signalene til 18 hunder – som ble satt i forskjellige situasjoner som for eksempel lek, bevoktning av mat og ved truende adferd.


Undersøkelsen viste at forsøkspersonene hadde en treffsikkerhet på 63%, og langt over halvparten av disse var kvinner. Hvilket igjen medførte at hundene foretrakk å adlyde kvinnene fremfor mennene, sannsynligvis fordi de forsto hverandre bedre.

Hvorvidt teorien holder stikk må det nok forskes litt mer i, men interessant er det i hvert fall.

Del gjerne artikkelen hvis du uansett er enig i at hunden er menneskets beste venn. Så spiller det ingen rolle om man er mann eller kvinne.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter