lørdag, juni 12, 2021

Studier: Søsknene dine gjør deg til et bedre menneske

Mest lest nå

Å ha søsken kan være gull verdt. Selv om søsken kan krangle så fillene fyker, så blir de aller fleste gode venner igjen etterpå. Nå viser studier at det å ha søsken kan gjøre deg til et bedre menneske.

Studier viser altså at har du en søster eller bror, så er det store sjanser for at du blir bedre til å løse konflikter, du får en bedre mental helse og du blir mer empatisk.


«Selv om foreldres innflytelse betyr mye, så utfyller søsken hverandre på helt unike måter, søsken gir hverandre noe som foreldre ikke kan gi», forklarer forsker Laura Padilla-Walker fra Brigham Young University i Utah til NBC News.

Foto: Pixabay

Konflikter er sunt

I tillegg hevder Alex Jenssen, assisterende professor ved Brigham University, at konflikter mellom søsken faktisk er svært gunstig i det lange løp når det gjelder utvikling.

Søsken hjelper hverandre med å utvikle sosiale ferdigheter som kommunikasjon, kompromiss og forhandling, forklarer han til Huffington post.

Padilla Walker fortsetter: «Selv om søsken krangler en del, så vinner søskenkjærligheten til slutt. Når søsken krangler, må de regulere følelser. Det er en viktig ferdighet å lære for senere i livet».

Undersøkelsen viste også at brødre som har søstre ble bedre til å kommunisere med kvinner senere i livet.

Jenssen forklarer at deler av forskningen viste at det å ha et søsken av det andre kjønn kan være en fordel for ungdomsårene. Mange av disse søskenparene blir gode venner i tenårene da de blir gode kilder for hverandre til informasjon om det motsatte kjønn.

Din bror eller søster kan altså ha spilt en stor rolle i utviklingen din!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter